De Mol verrast ons opnieuw: een rood scherm dat er géén is

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

Na het vertrek van Liesbeth, die als enige kandidaat NOOIT loog (zei ze me toch zelf na haar exit), is het nu voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt: voor sentimentele spelers met een (te) groot groepsgevoel is er geen plaats in De Mol. Dit programma is echt niet voor doetjes en hartlijders.

De groep met acht kandidaten (en de Mol) wordt van bij de start in tweeën gesplitst: Joeri, Bruno en Bas zijn de drie sterke kandidaten die eerst een vraagstuk voorgeschoteld krijgen (Sleutel onder de Steen) en vervolgens een snelcursus Vovinam (Vietnamese gevechtssport) mogen volgen. De blauwe plekken bij het opstaan gaan niet te tellen geweest zijn, vrees ik! Brons, zilver en goud voor dit drietal!

De Mol verrast ons opnieuw: een rood scherm dat er géén is

De overige deelnemers vormen drie duo’s (Kaat & Eva, Elisabet & Martijn, Ingrid & Axel) die eerst gaan roeien en vervolgens, nog steeds in duo, maar in gezelschap van een tarantula, slang of varken, de nacht doorbrengen in het pikdonker. Creepy als je het mij vraagt en het valt echt niet te verwonderen dat er uiteindelijk slechts 500 euro wordt gewonnen door het duo Elisabet & Martijn, jawel…

Alles bij elkaar waren er dus vier verschillende opdrachten (mijn molboekje is inmiddels bijna volgekriebeld) en het beste werd dan nog bewaard tot het laatst!

De Mol verrast ons opnieuw: een rood scherm dat er géén is

Tijdens de eliminatie krijgt advocate Eva het gevreesde rode scherm, maar nadat ze de groep verweesd achterlaat, hoort ze van Gilles De Coster dat ze niet als slechtste, maar wel als snelste kandidaat, de twintig vragen van de eliminatie heeft beantwoord! De groep wist op voorhand dat de kandidaat met de snelste antwoordtijd een beloning ging krijgen en ook dat de presentator één keer ging liegen, maar dit had niemand voor mogelijk gehouden! Wat een verrassend einde van alweer een fantastische aflevering!

Wie is nu verdacht?

Op één blijft voor mij Martijn. Ik hoor van iedereen dat hij een gedreven kandidaat is, maar ik blijf erbij: het is maar alsof, de facility assistant uit Ooigem is dit seizoen de Mol! Wie de Mol niet tijdig in het vizier heeft, betaalt daar vroeg of laat de prijs voor.

De Mol verrast ons opnieuw: een rood scherm dat er géén is

Eva en Elisabet vallen natuurlijk nooit volledig uit te sluiten, dus zet ik ze er maar bij om toch tot een top-3 te komen.

Op naar volgende week, dan weten we wie het rode scherm wel kreeg! En maak je dan ook maar klaar voor een nieuwe verfbom! Ruth, de eerste afvaller van 2016, krijgt er nog nachtmerries van!

De Mol verrast ons opnieuw: een rood scherm dat er géén is

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.