De Mol maakt 7 chihuahua’s gelukkig: baasje komt thuis!

Marc Denys

Balpen en papier in de aanslag, speurneus op scherp! Vanavond komt de zoektocht naar de Mol juist op de helft van alweer een superspannend seizoen. Op hun elfde dag in Vietnam kijken de 6 overgebleven kandidaten reikhalzend uit naar bezoek uit het vaderland! Lander (broer van Kaat), Vera (echtgenote van Bruno), Marie (vriendin van Axel), Julie (nicht van Bas), Evelien (echtgenote van Joeri) en vooral Michaël (echtgenoot van Elisabet) houden zich alvast klaar.

Opdracht 1 – Avatars (nul euro verdiend)

Dat ‘De Mol’ geen alledaags spelletje is, dat weet u intussen al. Maar het dilemma waar de makers onze 6 overgebleven kandidaten mee confronteren doet toch nog de wenkbrauwen fronsen! Slechts 1 iemand zal worden overgevlogen. De 6 bezoekers worden in Zaventem namelijk eerst op de proef gesteld. Als avatars in een videospelletje dienen ze koffers in te checken, dozen omver te keilen om uiteindelijk als eerste te proberen op een klaarstaand vliegtuig te stappen. De eer van het bezoek van een familielid valt Elisabet te beurt! Michaël, haar echtgenoot, laat het geld links liggen en stapt naar de overwinning! Er hangt ook een bijkomend voordeel aan vast, maar wat dit is zal later gecommuniceerd worden!

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Opdracht 2 – Op de bromfiets in Hanoi + foto’s nemen (1.500 euro voor de pot)

Een nieuwe proef en deze is alweer geniaal te noemen! Met drie duo’s worden tegeltjes gespot bij de Keramische Muur (Kaat en Bas), bromfietsen vol bagage geladen (Axel en Bruno) en foto’s genomen op toeristische trekpleisters (Elisabet en Joeri).

Uiteindelijk is het alleen dit laatste duo dat via 3 succesvolle selfies de 1.500 euro binnenhaalt!

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Na alle fysiek labeur is het tijd voor een rustmoment. Terwijl de overige kandidaten een videogesprek hebben met iemand van het thuisfront, geniet Elisabet van de fysieke aanwezigheid van haar echtgenoot Michaël. Gilles De Coster maakt haar ook duidelijk welk voordeel ze krijgt. Michaël mag als ‘extra’ kandidaat deelnemen aan de eliminatie! Elisabet bezorgt hem alle nota’s van één kandidaat (die ze verdenkt) zodat hij zijn antwoorden op de test volledig op die persoon kan richten. Een rood scherm is het resultaat! Elisabet weet nu al zeker dat die kandidaat… niet de Mol is! Of is ze zelf de Mol?

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

De eliminatie bezorgt natuurlijk ook één van de echte kandidaten een koude douche en het is Bruno die het veld moet ruimen. Zijn 7 chihuahua’s kunnen dit alleen maar toejuichen!

Een overzicht van de 5 resterende kandidaten

Elisabet (33), spoedarts

Elisabet zet alles op alles om haar man naar Vietnam te krijgen en verspeelt op die manier duizenden euro. Ze is knap en gevoelig, niet snel uit evenwicht te krijgen (denk aan die nacht met de slang, in bed met Martijn) en momenteel hoofdverdachte van gans Vlaanderen!

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Joeri (32), ploegbaas

Altijd ambiance met deze sympathieke ploegbaas! De Beer uit Peer, de Beir uit Peir of toch… de Mol? Ik kan het me met de beste wil ter wereld echt niet inbeelden, maar alles kan tijdens dit seizoen

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Kaat (22), studente kiné

Vorige week zat ze voor de volle 100% op Eva! Toch blijft ze in het spel. Enkel te verklaren… als je zelf de Mol bent?

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Bas (32), headhunter

Wat weten we eigenlijk over Bas? Hij speelt ijzersterk en behoudt in alle omstandigheden zijn focus. Krijgen we dan toch een West-Vlaamse opvolger voor Pieter?

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Axel (40), piloot

Bij het laden van bagage op de bromfietsen maakt Axel enkele domme fouten. Axel heeft eigenlijk alles in huis om de zware rol van Mol op zich te nemen en verdacht veel zaken waar Axel in de buurt is gaan ook fout… Toeval?

De Mol maakt 7 chihuahua's gelukkig: baasje komt thuis!

Nog vijf kandidaten in het spel, met terug een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen. Drie mannen en twee vrouwen en slechts één zekerheid: nog 2 kandidaten krijgen een rood scherm vooraleer we op zondag 5 mei de finale te zien krijgen! Vrijdag bezorg ik je, beste lezer, een overzicht van elke kandidaat! Mollengroetjes en tot volgende week!

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep