De Mol kent geen genade: zowaar een dubbele executie!

Vandaag trakteerden de makers ons opnieuw met een aflevering vol lagen en complexiteit. Ons geduld (wat gebeurt er met Eva?) beloonden ze met een dubbele eliminatie!

Nog voor het eerste reclameblokje werd de eerste kandidaat eruit gebonjourd en op het einde van de aflevering was hetzelfde lot beschoren voor…

Opdracht 1 – Wat met Eva (3.000 euro te winnen)

De aflevering startte zoals de vorige geëindigd was: Eva met het rode scherm. En de advocate bewees dat ze ook de eigenschap beheerste om iedereen te belazeren, door te gaan voor eigen gewin. Door te liegen sleepte ze 2 pasvragen in de wacht! In plaats van 3.000 euro te verdienen voor de groep, ging er nu 2.000 euro uit de pot en ontplofte op tafel een verfbom (eigenlijk was het yoghurt)! De eerste eliminatie van de dag bracht slecht nieuws voor Ingrid: ze mocht meteen naar huis!

De Mol kent geen genade: zowaar een dubbele executie!

Opdracht 2 & 3 – vissen vangen (2.400 euro) en Silent Disco (1.000 euro)

Nam de Mol hier een dubbele snipperdag? Alles lukte, Martijn werkte actief mee om alle opdrachten in goede banen te leiden en dit op zo’n indrukwekkende manier dat ik begon te twijfelen aan zijn eventuele Molintenties. Ik voelde nattigheid, het zou toch niet?

De Mol kent geen genade: zowaar een dubbele executie!

Opdracht 4 – verschillende raadsels die in groep worden opgelost (4.500 euro)

Weeral een indrukwekkende prestatie van gans de groep, nou ja… eentje moet toch echt de Mol zijn, toch? In sneltempo lost ieder teamlid alle raadsels op met als resultaat weeral kassa, kassa voor de groepspot. Het voorlopig eindtotaal staat nu op een indrukwekkend 12.050 euro! Bijzonder detail: voor de opdracht wist de Mol van niets en iedereen werd op het strand bij Gilles De Coster geroepen voor een publiek onderonsje. Zeven kandidaten spraken over koetjes en kalfjes, eentje werd heimelijk op de hoogte gebracht waar hij of zij kon mollen tijdens de raadselopdracht, maar helaas pindakaas… vergeefse moeite, de groep was vandaag sterker dan de Mol.

En toen was het tijd voor de tweede eliminatie van de aflevering en deze werd fataal voor (snik) Martijn, de West-Vlaming die ik eigenlijk al gans de tijd verdacht.

De Mol kent geen genade: zowaar een dubbele executie!

Wat viel verder op?

Eerlijk gezegd weet ik het eventjes niet meer. Ik vrees in hetzelfde bedje ziek te zijn als Martijn. Enthousiast, maar hier gebotst op een bittere waarheid. Een te vroege tunnelvisie op de verkeerde kandidaat kan leiden tot ontnuchtering.

Een overzicht van de resterende deelnemers:

Eva (28), advocate

Eva kan liegen en de vraag blijft of ze vorige week nu echt de snelste was of gaat ze als… Mol toch nooit naar huis? Dan hoef je natuurlijk niet lang na te denken over de juistheid van je antwoorden…

Elisabet (33), spoedarts

Ze deed haar best en uiteindelijk lukten veel opdrachten…

Joeri (32), ploegbaas

Zalige kerel. Ik verdenk hem totaal niet, maar wat als? Na vandaag durf ik voorlopig niets meer voor zekerheid aan te nemen.

Bas (32), headhunter

Bas had geen superdag vandaag, maar hij ging er toch voor. En vergeet niet dat hij tijdens de vorige aflevering alles bedacht om die sleutel van onder die steen van 500 kilogram te vissen.

Axel (40), piloot

Wat me vooral opviel was dat Axel, samen met Martijn, de koffer met de fakkel liet zinken. Dat was dé mogelijkheid om de groep toch nog naast de 4.500 euro te laten grijpen, maar gelukkig was er Joeri die alles toch nog in goede banen leidde.

Kaat (22), studente kiné

Een positieve speelster, maar vandaag begin ik toch te twijfelen. Samen met Bas wou ze Eva laten terugkeren, maar vond het allemaal wat doorzichtig. Voorlopig weiger ik echter in een nieuwe tunnel te kruipen!

Bruno (54), business manager

Bruno is de oudste van de groep, maar voorlopig gun ik hem het voordeel van de twijfel.

De Mol kent geen genade: zowaar een dubbele executie!

Kaat en Axel in de gaten houden dus!

Mollengroetjes en tot volgende week!

Want in tegenstelling tot mijn Mol Martijn blijf ik wel in het spel!

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.