De meeste Evelines deugen niet

Joost Devriesere
Joost Devriesere Columnist KW

Onze columnist trekt zo zijn eigen conclusies uit het BV-schandaal.

Het was een fijne week, dank u zeer voor uw interesse. Zo heeft niemand filmpjes waarin mijn klokkenspel te zien is gedeeld op het internet. Dat kan niet iedereen zeggen.

Zijn ze ook op úw netvlies gebrand, die gretig verspreide video’s waarin BV’s zaken deden die niet voor ieders ogen zijn bestemd? Op het mijne alvast niet. Ik mag er zelfs prat op gaan dat ik niemand ken die beweert die beelden te hebben gezien, laat staan gedeeld. Naar mijn mening is dat een bewijs van de kwaliteit van mijn vriendenkring, volgens mijn lief komt dat vooral omdat ik helemaal geen vrienden heb. Mogelijk heeft zij gelijk.

Mijns inziens is het namelijk geen toeval dat ‘de vrouw’ die de video’s online gooide de naam Eveline draagt

Er is al veel gediscussieerd over wie bij dit incident de grootste verantwoordelijkheid draagt: de hoofdrolspelers, de persoon die hen in de val lokte of de gewillige distributeurs. Nochtans is dat niet het belangrijkste wat we uit deze kwestie dienen te onthouden. Mijns inziens is het namelijk geen toeval dat ‘de vrouw’ die de video’s online gooide de naam Eveline draagt.

Zo was het een Eveline die op de Paasfoor van 1987, bij het lunapark in de schaduw van de Schouwburg, met een wufte snob stond te tongworstelen, hoewel ze de dag voordien had gezworen dat alleen nog met mij te willen doen. En was het geen PMS-medewerkster met diezelfde naam die me had aangeraden om Germaanse Filologie te studeren? Iedereen weet hoe dat is afgelopen.

In mijn hele leven heb ik maar twee geschikte Evelines ontmoet. De een wuift elke dag naar me wanneer ze met haar bakfiets langs ons huis passeert, de ander is mijn schoonzus, een mens zo goed dat je vermoedt dat haar vader zich destijds op de Dienst Burgerzaken van naam heeft vergist.

Geniet van de komende week, film alleen zaken die u echt met de rest van de wereld wilt delen en hoed u voor Evelines.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.