De Deken Darraslaan

Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft elke week een inkijk in haar leven.

Naast corona is er iets waarover Tieltenaars het dezer dagen vaak hebben: de werken aan de Ringlaan. Heel fijn dat die er zijn, want het zal vooruitgang betekenen (denk ik toch), maar zowat iedereen klaagt over het lange wachten aan de lichten in de Deken Darraslaan die het verkeer naar de Ring in goede banen moeten leiden. Soms, las ik op Facebook, is het acht minuten wachten tot het aan jouw beurt is.

Een vrouw liet me weten dat ze zelfs twee keer acht minuten moest wachten: als je auto niet dicht genoeg bij de sensoren staat, springt het licht niet op groen. Hoe kan dat gebeuren, beste stadsbestuur? Zo moeilijk kan het toch niet zijn om lichten correct af te stellen, en u moet die klachten toch ook al hebben gehoord?

Zo moeilijk kan het toch niet zijn om lichten correct af te stellen?

Als ik twee keer acht minuten moest wachten en me duidelijk werd wat daarvan de oorzaak was, had ik zelf al de burgemeester gecontacteerd, maar helaas weet ik uit ervaring dat die zelden antwoordt op mails. Gezien we hem in onze straten niet vaak zien, noem ik hem dan ook ‘De Onzichtbare Burgemeester’. Vriendelijk is hij altijd, dat wel, maar een burgemeester moet zich ook laten zien en dat niet alleen op plechtigheden waar hij moet zijn.

Ander probleem: velen kregen een brief in de bus dat ze hun voetpad beter moeten verzorgen. Mooi initiatief, maar een vriendin van mij kreeg die brief, terwijl het voetpad onlangs door de stad werd opengelegd en er sindsdien niemand meer te zien was.

Nogmaals: ik wil de boeman niet zijn, want iedereen die deze column volgt, weet dat ik vooral mooie dingen over onze stad schrijf. Maar omdat ik van Tielt hou, wil ik deze problemen net aankaarten. Ik hoop dan ook dat ze snel worden opgelost en dat met de nodige bedachtzaamheid en respect voor de inwoners gebeurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier