Een interessante waardemeter noemde Clubcoach Philippe Clement vooraf het duel met landskampioen Genk. Waarbij de coach van Club wellicht ook eens wilde testen hoe zwaar zijn basiself weegt. Want met de entree tegen Linz van Ricca en de terugkeer van Mechele, weer helemaal fit, krijgt die nu wel vorm. Op twee posities na dan. Vooreerst die van Mats Rits. Club is nog steeds fanatiek op zoek naar een zes. Een alternatief voor Rits heet het, maar als het eerste target Victor Wanyama (28) heet en bijna 15 miljoen euro moet kosten en het tweede Eder Balanta (26) - linksbenige Colombiaan, 8 caps, FC Bazel - dan is het duidelijk dat men op die positie meer allure wil. Eerder een vervanger dan een alternatief. Tegen Genk bleek het niet onterecht: Rits was weer een zesje. Nooit minder, zelden meer. De eerste helft best ok, Piotrowki zat nooit in de match. Maar toen Genk na de rust druk ontwikkelde en het tempo omhoog ging, kreeg Rits het moeilijk. Rits hield wel Nakamba uit de ploeg, met Balanta, wordt dat moeilijk.

Ook op de flanken is er nog geen duidelijkheid. Clement koos gisteren voor de frivole Tau op links en Diatta, favoriet van analist Snelders bleek in de krant, op rechts. Tau speelde geen beste partij. De Zuid-Afrikaan is (nog) te weinig doelgericht, werd terecht vervangen door Dennis die al meteen met een gevaarlijk schot voor meer gevaar zorgde dan Tau het uur vooraf. Diatta, zeer bedrijvig maar vaak ook iets te slordig in zijn acties, lijkt een zekerheid.

Het zijn nog de enige twijfels, de andere negen zijn stilaan certitudes. Al roteert Clement niet graag en al zal met het zware Champions League toch regelmatig moéten gewisseld worden.

Basiself van Clement krijgt vorm

Mechele had zijn handen vol met Samatta die hij ook twee keer loste maar blijft defensief secuurder dan Mitrovic. Frederico Ricca lijkt nu al het pleit te winnen van de Pool Sobol op de linksachter. Ito, altijd een lastig baasje, werd goed afgehouden, de Uruguyaan gaf blijk van métier op die positie. Alleen offensief liep het nog niet goed, daarvoor was de verstandhouding met Tau ook te zwak. Ricca viel wel nog geblesseerd aan het hoofd uit maar krijgt door de interlandbreak twee weken tijd om te herstellen.

Uiteindelijk bleef Club na een goede eerste maar moeizame tweede helft steken op een gelijkspel. Een billijke uitslag, Club had vroeger de match kunnen doodmaken maar gezien de kansen van de Limburgers na de rust had het ook slechter kunnen aflopen. Clement zal in elk geval moeten onthouden dat zijn ploeg bij momenten al te zelfzeker en/of onbesuisd verdedigt. Maar dat zijn elftal met de komst van Balanta helemaal geboetseerd is, is duidelijk. De 'nieuwe' kampioen tegen de 'oude' bleef 1-1 maar vanaf nu kan Clement zijn elf helemaal installeren.

Een interessante waardemeter noemde Clubcoach Philippe Clement vooraf het duel met landskampioen Genk. Waarbij de coach van Club wellicht ook eens wilde testen hoe zwaar zijn basiself weegt. Want met de entree tegen Linz van Ricca en de terugkeer van Mechele, weer helemaal fit, krijgt die nu wel vorm. Op twee posities na dan. Vooreerst die van Mats Rits. Club is nog steeds fanatiek op zoek naar een zes. Een alternatief voor Rits heet het, maar als het eerste target Victor Wanyama (28) heet en bijna 15 miljoen euro moet kosten en het tweede Eder Balanta (26) - linksbenige Colombiaan, 8 caps, FC Bazel - dan is het duidelijk dat men op die positie meer allure wil. Eerder een vervanger dan een alternatief. Tegen Genk bleek het niet onterecht: Rits was weer een zesje. Nooit minder, zelden meer. De eerste helft best ok, Piotrowki zat nooit in de match. Maar toen Genk na de rust druk ontwikkelde en het tempo omhoog ging, kreeg Rits het moeilijk. Rits hield wel Nakamba uit de ploeg, met Balanta, wordt dat moeilijk.Ook op de flanken is er nog geen duidelijkheid. Clement koos gisteren voor de frivole Tau op links en Diatta, favoriet van analist Snelders bleek in de krant, op rechts. Tau speelde geen beste partij. De Zuid-Afrikaan is (nog) te weinig doelgericht, werd terecht vervangen door Dennis die al meteen met een gevaarlijk schot voor meer gevaar zorgde dan Tau het uur vooraf. Diatta, zeer bedrijvig maar vaak ook iets te slordig in zijn acties, lijkt een zekerheid.Het zijn nog de enige twijfels, de andere negen zijn stilaan certitudes. Al roteert Clement niet graag en al zal met het zware Champions League toch regelmatig moéten gewisseld worden.Mechele had zijn handen vol met Samatta die hij ook twee keer loste maar blijft defensief secuurder dan Mitrovic. Frederico Ricca lijkt nu al het pleit te winnen van de Pool Sobol op de linksachter. Ito, altijd een lastig baasje, werd goed afgehouden, de Uruguyaan gaf blijk van métier op die positie. Alleen offensief liep het nog niet goed, daarvoor was de verstandhouding met Tau ook te zwak. Ricca viel wel nog geblesseerd aan het hoofd uit maar krijgt door de interlandbreak twee weken tijd om te herstellen.Uiteindelijk bleef Club na een goede eerste maar moeizame tweede helft steken op een gelijkspel. Een billijke uitslag, Club had vroeger de match kunnen doodmaken maar gezien de kansen van de Limburgers na de rust had het ook slechter kunnen aflopen. Clement zal in elk geval moeten onthouden dat zijn ploeg bij momenten al te zelfzeker en/of onbesuisd verdedigt. Maar dat zijn elftal met de komst van Balanta helemaal geboetseerd is, is duidelijk. De 'nieuwe' kampioen tegen de 'oude' bleef 1-1 maar vanaf nu kan Clement zijn elf helemaal installeren.