Beter, best, Brugge

Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Xavier Taveirne
Xavier Taveirne Columnist KW

Presentator Xavier Taveirne woont in Brugge en werkt in Brussel. Hij schrijft afwisselend met actrice Liesa Naert een column.

“Brugge, dat is toch voor oude mensen? Dat is toch piepedood?”

Als ik aan iedereen die me dat voor de voeten heeft geworpen een euro had gevraagd, hoefde ik niet meer te werken. Maar zo slim was ik niet en nu ik het hier schrijf kan ik er niet meer mee beginnen.

Ik wil geen zeurkous zijn: ik snap best waar dat beeld vandaan komt. Brugge is veruit de mooiste stad in Europa; zo mooi zelfs dat je denkt dat je in het decor van een mooie kostuumfilm bent terecht gekomen.

Toen ik ‘s avonds naar huis wandelde dacht ik: awel ja, beter best Brugge. Zullen we dat op een stukje kant zetten? Of een sticker

Niks aan Brugge schreeuwt: jong! hip! trendsetter! Maar het is, laat ons dat ook maar toegeven, wel heel gemakkelijk om Brugge weg te zetten als het museum dat het (niet) is. Je moet ook willen zien wat er hier gebeurt.

Als je een snel overzicht wil, moet je maar eens kijken naar de lijst van genomineerden van de Best of Brugge-awards. Dat zijn prijzen van het medialab Villa Bota en jongerenplatform Entrepot. Die prijzen werden vorige week uitgereikt: Brugse hiphop met een randje, coole koffiebars, dance crews, pop-upzomerbars, meubelmakers en andere jonge ondernemers waar je een sterk leger mee zou kunnen maken, mocht dat ooit nodig zijn.

Toen ik ‘s avonds naar huis wandelde dacht ik: awel ja, beter best Brugge. Zullen we dat op een stukje kant zetten? Of een sticker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier