Afwisselend brengen Liesa Naert en Xavier Taveirne wekelijks het beste uit hun gedachtegoed... © Davy Coghe
Liesa Naert
Liesa Naert Columniste KW

Actrice Liesa Naert woont in Gent, maar is van Brugge. Afwisselend met Xavier Taveirne schrijft ze een column.

Net voor het nieuwe schooljaar begint, gaan we nog even op reis. Met de auto en niet te ver. Want twee kinderen op de achterbank tevreden houden is een opgave. En vliegen brengt tegenwoordig schaamte en gewetenswroeging met zich mee.

Hoewel je me niet zult horen klagen als ik met een boek en koffie op een ligbed onder de Franse zon verpoos, moet ik toegeven dat op reis gaan me toch ook wel een euh koffertje vol stress bezorgt. De gedachte aan een halve volksverhuizing ontspant me niet meteen.

Ik ben van het type dat een maxi rolkoffer mee zeult voor een weekendje Oostende

De week die voorafgaat aan ons vertrek is dan ook een week van lijstjes maken, voorlopige spullentorens bouwen en fourageren. Ik ben nu eenmaal graag goed voorbereid.

Mensen die voor een half jaar op wereldreis vertrekken met één enkele rugzak, ik zal ze nooit begrijpen. Ik ben van het type dat een maxi rolkoffer mee zeult voor een weekendje Oostende.

En dan, terug thuis na een weekje met zicht op de bergen word ik weer lekker in mijn eigen bed wakker met zicht op een andere berg. Die in mijn wasmand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier