Ben Crabbé: “De Bruyne is de enige die écht onmisbaar is”

De Rode Duivels.© BELGA
De Rode Duivels.© BELGA
Ben Crabbé
Ben Crabbé EK-analist voor KW

Neen, ik durf vandaag niet zeggen dat we Europees kampioen kunnen worden. Nog niet, in elk geval. Want momenteel zijn er gewoon teveel onzekerheden. En dan heb ik het niét in eerste instantie over Eden Hazard. Natuurlijk is hij een type dat als een duivel uit een doosje een wedstrijd kan beslissen, maar ik stel meteen ook vast dat we het laatste anderhalf jaar ook zonder Hazard, die soms ook te weinig meeverdedigt, bijna alles hebben gewonnen. Eden is heus niet zó onmisbaar.

En onze nationale ploeg zonder Axel Witsel, de tweede onzekerheid, is natuurlijk ook niet hetzelfde maar ook dat is oplosbaar. Dus vind ik de situatie van Kevin De Bruyne het grootste probleem.

Voor mij is De Bruyne de enige die écht onmisbaar is. Gelukkig is hij het type recht door zee, zo fanatiek dat een masker hem niet zal tegenhouden, maar het is uitkijken dat hij juist daarom zich niet forceert. Zoals Eden Hazard het afgelopen jaar een paar keer deed, denk ik.

We hebben het laatste jaar ook zonder Eden Hazard bijna alles gewonnen

Pas als die onzekerheden zijn weggenomen, zal ik kunnen zeggen of we echt topfavoriet zijn. Nu zitten we gewoon bij een kransje van een vijftal kanshebbers, samen met Frankrijk, Portugal, Italië, Duitsland… En we hebben in de afgelopen jaren nooit tegen zo’n sterke landen gespeeld, we kunnen vandaag gewoon niet zeggen of we ze aankunnen. Er kan ook zoveel gebeuren in één match. We supporteren natuurlijk allemaal, maar om nu te zeggen: we worden Europees kampioen, daar is het nog te vroeg voor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.