Anders gaan werken

Jan Gheysen

“We organiseren zelfs work-outs voor onze medewerkers, met video via het internet,” zegt ceo Conny Vandendriessche in onze krant en op KW.be. Bij haar bedrijf Accent wordt doorgewerkt, deel- of halftijds. Maar er wordt gewerkt. Anders dan voor de coronacrisis, letterlijk in andere omstandigheden, maar vanuit dezelfde spirit. We nemen graag aan dat het uitzendbedrijf geen uitzondering is. Ook andere ondernemingen die kunnen voortdoen, doen voort. Mensen willen werken, zelfs als dat niet vanzelfsprekend is. En dat verbaast ons niet.

Er leek even wat paniek, de eerste week van april. Vanuit diverse hoeken kwamen werden kreten geslaakt en werden oproepen gelanceerd om mensen die gezond waren weer aan het werk te krijgen. Uiteraard, werd er bijgevoegd, als de werkomgeving het toelaat om volkomen veilig aan de slag te gaan.

We begrepen de oproep. Het was een noodkreet van mensen die, volkomen terecht, vrezen dat ons economisch landschap er straks zal uitzien alsof er een orkaan is overheen gegaan: ontwricht, zwaar toegetakeld en voor een deel helaas, vermoedelijk ook in puin.

Maar anderzijds heeft de oproep ons ook verbaasd. Die eerste quarantaine-week was wennen. We mochten totaal onverwacht thuis blijven. Wie niet van thuis kon werken en niet aan de slag was in een van die essentiële sectoren, had ineens vakantie. En ja, die eerste dagen viel dat niet tegen. Maar tegen het eind van de week begon het al te knagen. Ook voor de thuiswerkers die het fysieke contact met de collega’s begonnen te missen.

Bedrijven hebben er baat bij om te durven vertrouwen in de werklust van de meesten van ons

Het grootste deel van de mensen wil echt werken. Daar hoeft niemand aan te twijfelen. Maar weinigen ervaren die tijdelijke werkloosheid of die verplichte quarantaine als een welgekomen vakantie. Integendeel. De meeste werknemers zijn net zulke doeners als de ondernemers. En de werkgevers die op dat vlak het volste vertrouwen hebben in hun medewerkers komen zelden bedrogen uit. We twijfelen er zelfs niet aan dat dát vertrouwen de productiviteit en de efficiëntie in een onderneming meer stimuleert dan dure sessies met een of andere HR-goeroe.

Anders gaan werken, straks, na de coronastorm? Misschien, maar in elk geval voor de meesten van ons minstens met evenveel zin en drive als voorheen.

Reageren? jan.gheysen@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.