“Als Devolder geen schade heeft opgelopen, mogen we van hem nog het een en ander verwachten”

Dwars door Vlaanderen bracht de bevestiging van wat we eigenlijk al wisten: de (meeste) West-Vlamingen zijn dik in orde. Terwijl Jelle Wallays won, toonden Jens Debusschere, Yves Lampaert en Nikolas Maes hun kunnen. Guillaume Van Keirsbulck is eveneens op goede weg en zonder valpartij had Stijn Devolder gisteren in de finale zeker nog iets uit zijn hoed getoverd. We kunnen nu alleen maar hopen dat de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen geen blijvende schade aan zijn tuimelperte heeft overgehouden.

Stijn Devolder © BELGA

Dwars door Vlaanderen was het geschikte aperitiefje voor de eerste hoofdmaaltijd, morgen in de E3 Prijs Harelbeke. In die koers zijn het sowieso de absolute wereldtoppers die de dienst zullen uitmaken. Cancellara, Sagan, Stybar, Van Avermaet, Vanmarcke natuurlijk… En wat met de andere West-Vlamingen? Vorig jaar was er in de E3 Prijs een ijzersterke Stijn Devolder in dienst van Cancellara. Kan hij morgen dat kunstje nog eens herhalen?

Sep Vanmarcke
© BELGA

Aan de conditie zal het alvast niet liggen. Wat Stijn woensdag na een lange achtervolging op de flanken van de Hotondberg – de helling waarop hij in 2007 naar zijn eerste Belgische titel snelde – doortrok, was vrij indrukwekkend. Zelfs Van Keirsbulck had alle moeite van de wereld om nog aan te haken. Na zijn val in de afzink van de Paterberg beëindigde Stijn bovendien de wedstrijd, wat ons hoopvol stemt voor de komende twee weken.

Wie ook op een goede prestatie gebrand zal zijn, is Jens Keukeleire. Gisteren met topvijfambities naar Waregem getrokken, maar finaal op vele minuten gereden. Jens moest door een valpartij in Qatar enkele weken aan training inbinden en dat betaalt hij vermoedelijk nog altijd cash. Zijn favoriete klassieker komt er met Parijs-Roubaix echter pas over ruim twee weken aan, zodat we nog niet moeten wanhopen.

Wat bij Etixx-Quick.Step?

Nikolas Maes
© BELGA

Ten slotte zijn we ook eens benieuwd naar wat er de komende wedstrijden binnen Etixx-Quick.Step beslist zal worden. Wordt er bij afwezigheid van Tom Boonen voluit de kaart getrokken van Stybar-Terpstra-Vandenbergh of krijgen ook hun West-Vlaamse luitenanten in de persoon van Yves Lampaert, Nikolas Maes en Guillaume Van Keirsbulck eens een vrijgeleide?

We kunnen het alleen maar hopen. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn alleszins veelbelovend. Vooral Gent-Wevelgem zou door de voorspelde regen en wind wel eens op een heroïsche editie kunnen uitdraaien.

(TVB)

Jelle Wallays
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.