A ride for Alain (11): De vermoeidheid begint door te wegen

Kenny Desaever
Kenny Desaever Wielrenner

De komende weken rijdt Diksmuideling Kenny Desaever het parcours van de Tour de France van 1979. Dit om zijn vader Alain Desaever te eren die de wedstrijd toen niet kon uitrijden. Voor de lezers van kw.be houdt hij iedere dag een dagboek bij van zijn Frans wieleravontuur.

“Zondag reed ik de rit tussen Roubaix en Brussel. Alles verliep goed, maar ik had geen super gevoel onderweg. Ik probeerde me ook rustig te houden omdat er woensdag opnieuw een bergrit wacht. Het parcours vandaag bevatte veel grote en drukke wegen waardoor het niet aangenaam fietsen was. Ik had vandaag ook voor het eerst regen. Een tweetal keer zat ik midden in een bui, maar het viel uiteindelijk mee.”

“Van mijn zitvlakproblemen heb ik momenteel geen last meer, maar ik ben wel wat vermoeid. Mijn benen voelen nog goed aan, maar ik heb nood aan rust. Ik snak dus echt naar de rustdag. Maandag moet ik een rit van 35 kilometer doen in en rond Brussel. Ik ga deze op een gemoedelijk tempo afwerken en maak er een koffieritje van. Dinsdag volgt dan de rit naar Metz en woensdag een rit met aankomst op de Ballon d’Alsace. Deze belooft pittig te worden.”

A ride for Alain (11): De vermoeidheid begint door te wegen

“Als ploegleider kan ik mijn renners van EFC-L&R-Vulsteke nu even niet begeleiden op wedstrijden, maar ik volg hun resultaten nog steeds op de voet. Dit weekend won Mauri Vansevenant met overmacht de Tour du Piémont Pyrénéen na winst in etappe 3 (zie tweet hieronder). Eerder al had ploegmaat Célestin Leyman de openingsetappe gewonnen. Mauri is de zoon van ex-prof Wim Vansevenant. Van hem hebben we zeker nog niet het laatste gezien. Hij kan super goed bergop rijden en heeft nog veel progressiemarge. Hij is ook steeds dankbaar naar de ploeg toe. Een nuchter West-Vlaams hoofd op een sterk lichaam.”

https://twitter.com/EFC_LR_VULSTEKE/status/1147938364349399040EFC-L&R-VULSTEKEhttps://twitter.com/EFC_LR_VULSTEKE

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zo was het in 1979:

De rit met aankomst in onze Belgische hoofdstad was in 1979 een prooi voor de Nederlander Jo Maas. Twee Belgen, Pol Verschuere en Ludo Peeters, eindigden op 54 seconden als tweede en derde. Alain Desaever finishte op kop van een 2de peloton op meer dan 10 minuten. De Nederlander Joop Zoetemelk bleef aan de leiding.

Hoe doet Kenny het op Strava?

A ride for Alain (11): De vermoeidheid begint door te wegen

A ride for Alain (11): De vermoeidheid begint door te wegen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.