Ophef over toelage aan privé-crèche

Redactie KW

Tijdens de bespreking van het budget op de gemeenteraad van afgelopen dinsdag wou Sonia Hoedt (Groen!) weten of de toelage van 2.500 euro aan de kindercrèche in Oostveld éénmalig is. Hierop pikte Marc Van Hoecke (BRON) in.

Hij heeft geen problemen met kindercrèches, maar stelde zich de vraag of privé-initiatieven, die met risicokapitaal werken, ook een dergelijke gift zullen krijgen.

„Er zijn in de gemeente nog kindercrèches, zoals De Elfjes, die ook op 5 januari 2009 van start gaan. Als jullie dit geven aan de ene, dan ook aan de andere. Stel dat in Oostveld een tweede kindercrèche van start gaat, zal die dat ook krijgen ? Wij doen niet mee aan politieke spelletjes, waarbij familiale banden aan de basis liggen”, stede Marc Van Hoecke, hiermee doelend op Cecile De Rycke, de zus van de burgemeester, die deel uitmaakt van de vzw Oostveld Leeft.

Burgemeester Johan De Rycke stelde dat deze toelage aan de vzw Oostveld Leeft wordt gegeven. „De vzw zal zelf bepalen aan wie ze die toelage uitreikt”.

Hierop repliceerde Van Hoecke dat hij de buik vol heeft van vzw’s, die organisaties zijn om fiscale ontsnappingsroutes uit te bouwen. „Wij gaan niet akkoord met deze discriminerende politiek”, zei hij. Bij de stemming stemde Johan De Baene (onafhankelijke) mee met CD&V, terwijl Groen! zich onthield. (Regi)

Uitgebreide versie in Krant van west-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 19 december 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.