Opendeurdagen bij de brandweer

Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte worden de deuren van de brandweerkazerne het derde weekend van september open gezet voor het publiek. Leidraad bij de tentoonstelling en de demonstraties is preventie en veiligheid met kinderen.

De tweedaagse wordt op zaterdag 19 september op gang getrokken door de Warden Oomstappers met hun jaarlijkse brandweerwandeling. Tussen 7 uur en 15 uur kan gestart worden voor 4, 8, 12, 15, 20 of 25 km wandelplezier. Inschrijven kost 1,50 euro, federatieleden betalen 1,10 euro. Doorlopend is de bar in de kazerne geopend met mogelijkheid tot het bezichtigen van het brandweermateriaal. Vanaf 14 uur worden pannenkoeken gebakken en om 18 uur steken ze daar de vlam in de houtskool. Wie wil genieten van een worst, ribbetje en kotelet, vergezeld van groenten, koude aardappelen en brood, hoeft niet vooraf in te schrijven en betaalt ter plaatse 10 euro. Op zondag 20 september opent de kazerne al om 10 uur. Heel de dag is de bar uiteraard ook open en kunnen kinderen hun kuren uithalen op een springkasteel. Van 12 uur tot 13 uur, en vanaf 18 uur is er weer barbecue. Vanaf 14 uur mogen kinderen eens een ritje maken met een echte brandweerwagen en ze kunnen tot 17 uur deelnemen aan het spellenparcours. Iets zegt ons dat daar water aan te pas zal komen.

De tentoonstelling over veiligheid met kinderen is natuurlijk doorlopend te bezichtigen en om 14u30 is een initiatie in reanimatietechnieken bij kinderen voorzien. Verder op het programma staan demonstraties en oefeningen, wordt een frietpot geblust en kan geleerd worden hoe een blusapparaat efficiënt te gebruiken. (Geert Deceuninck)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 18 september 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.