Open Vld Bredene wil gemeenteraden live uitzenden via internet

Redactie KW

Open VLD Bredene wil dat de gemeenteraden gefilmd worden en rechtstreeks via internet te bekijken zijn. De interesse voor de politiek kent vandaag een dieptepunt, zegt Open Vld Bredene. De partij vindt dat het de taak van het gemeentebestuur is om te blijven proberen om het belang van de gemeentepolitiek duidelijk te maken aan onze inwoners. Dat kan via het streamen van gemeenteraden.

Open Vld Bredene wil dus dat de Bredense bevolking live de gemeenteraad zou kunnen volgen op het internet via de computer thuis. Achteraf moet men ook de mogelijkheid hebben de beelden per agendapunt te bekijken via de gemeentelijke website. “Uiteraard moet men ook kunnen kiezen om de volledige zitting te volgen of om een bepaald agendapunt of een bepaalde interpellatie te kunnen herbekijken,” zegt de partij.

Positief effect

Door deze “Streaming” hoeft de Bredenaar zich niet meer naar de gemeenteraden te verplaatsen. “Misschien kunnen de live uitzendingen een positieve wending geven aan de debatten en een halt toeroepen aan het absoluut gelijk willen krijgen als meerderheid of oppositie?”, eindigt Open VLD haar persbericht.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.