Oostkerkse doet buitenlandse stage als kleuteronderwijzeres

Redactie KW

De 20-jarige Grietkin Vanhove uit Oostkerke vertrekt op 17 januari op buitenlandse stage naar Rwanda, waar ze in het kader van een schoolproject drie maanden kleuteronderwijs en Engelse les zal geven.

Grietkin Vanhove (20) uit de Grintweg 13a in Oostkerke, studente aan de Katholieke Hogeschool Brugge – Oostende (KHBO), vertrekt op zaterdag 17 januari naar Rwanda in Centraal-Afrika. Ze gaat er, samen met haar vriendin en medestudente Musha (26), die ook kleuteronderwijs studeert en Rwandese roots heeft, op buitenlandse stage in het kader van een schoolopdracht.

„Hele uitdaging”


„Mijn vriendin Musha is afkomstig van Rwanda, maar werd hier – samen met haar twee broers – geadopteerd door hetzelfde gezin”, vertelt Grietkin. „Vorig jaar werd ons op school de kans gegeven om op buitenlandse stage te gaan naar Rwanda, mits we een motivatiebrief konden voorleggen waarin we ons project uit de doeken deden. Musha had echter herexamens, en dus werd de zaak uitgesteld tot september, waarna we de toelating kregen om ginder contactpersonen te zoeken, een locatie uit te zoeken, visa aan te vragen, enz…”


Wel moesten ze alles zelf regelen. „Onze school trok er zich niets van aan, zodat het dus een hele uitdaging werd”, aldus Grietkin. „We hebben eerst contactpersonen gezocht en gevonden, waarna we op zoek gingen naar drie scholen ginder. Een school waar we in het lager en middelbaar onderwijs Engelse les konden geven, en twee andere scholen – een arme en een rijke school – waar we kleuteronderwijs gaan geven. Op die manier krijgen we een totaaloverzicht van het onderwijs in dat land.”
Uitgebreid artikel in Het Wekelijks Nieuws Kust van 2 januari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.