Oostendse reders nog niet helemaal tevreden over Vlaamse Visveiling

Redactie KW

De reders die het afgelopen jaar de hoogste besomming haalden in de vismijn van Oostende, werden door het Oostendse stadsbestuur en door de Vlaamse Visveiling in de bloemetjes gezet. Voor de reders een gelegenheid om terug te blikken op het afgelopen jaar en de fusie van de Oostendse en de Zeebrugse vismijn in de Vlaamse Visveiling.

De Nederlandse rederij Morgenster nv (Eurokotters) en de Oostendse rederijen De Viertorre (boomkorvisserij), Aegir (Plankenvisserij) en St. Antoine (kustvisserij) haalden in hun categorieën de hoogste besommingen van het voorbije jaar binnen.

Gedelegeerd bestuurder Marc Bekaert van de Vlaamse Visveiling blikt alvast tevreden terug op de fusie van de vismijnen van Zeebrugge en Oostende. “De voorbije zestal maanden zijn vlot en succesvol verlopen. De Vlaamse Visveiling staat opnieuw op de Europese kaart en heeft zich in de top vijf van Europa genesteld. Tijdens de eerste vier maanden van 2011 steeg de omzet al met 4 procent.”

“Momenteel worden er ook een aantal werken aan de Oostendse veiling uitgevoerd: de sorteerhal wordt geïsoleerd, tegen half juni komt er een nieuwe waterleiding langs de kade, er zullen elektriciteitspunten op de kade voorzien worden en er komen sanitaire lokalen voor de vislossers”, aldus Marc Bekaert.

De Oostende reders zijn echter – nog – niet helemaal tevreden. “Het was veel makkelijker en efficiënter werken vanuit Oostende. We missen nu een beetje een aanspreekpunt. In Zeebrugge moeten we veel geduld hebben”, aldus Danny Pieters en Johan Hennaert.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.