Oostendse cabaretier Marcel Velo overleden

Redactie KW

In Oostende is cabaretier en zanger Marcel Van Campenhout overleden, beter bekend als Marcel Velo. Hij zou in november 80 worden.

De bijnaam van Marcel Velo dateert uit zijn uitgaansjaren. Hij beloofde toen altijd de meisjes naar huis te zullen brengen, maar deed dat niet per auto, wel per fiets. De lapnaam gebruikte hij ook toen hij in 1994 en 2000 deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen. De lijst ‘Velo’ stond toen voor Vrij Ecologisch Leefbaar Oostende. De lijst haalde echter nooit een zetel binnen.

In de jaren ’60 baatte Marcel De Drie Sleutels uit, het hotel-restaurant-café aan de Sint-Petrus-en-Pauluskerk. Later werd hij kelner in het casino van Middelkerke en in de zaak Tierbrau van het oude luchthavengebouw. Hij was ook restaurateur van oude meubels, zaakvoerder van een koffiebranderij en marktkramer. Tot in 2002 werkte hij als receptionist in een Oostends hotel.

Marcel Velo in zijn jonge jaren.
Marcel Velo in zijn jonge jaren.© EFO

Marcel Veloshow

De grootste bekendheid verwierf Marcel Velo als zanger en cabaretier op de Paulusfeesten. Liefst 25 jaar trad hij er op met eigen nummers in de Marcel Veloshow. Ook zijn kleindochters Yara, Channel en Carmen deden mee. Het orkest van Marcel bestond uit vier man en trad ook op heel wat andere plaatsen in Oostende op. Hij was erg trots op zijn gedicht ‘Ode aan James Ensor’ en schilderde ook. Marcel Van Campenhout had twee dochters, Sandra en Sabine. Hij zou op 6 november 80 jaar zijn geworden.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier