Oostende steunt Olympische atleten

Redactie KW

Oostende promoot de Olympische Spelen in Londen. Drie Oostendse atleten krijgen een subsidie van 3.000 euro, maar er komen ook Oostendse Spelen in de wijken en een Sportief Olympisch ontbijt.

Drie atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen, hebben een link met Oostende: zwemmer Brian Ryckeman woont in Oostende, zwemmer Sven Decaesstecker en mountainbiker Kevin Van Hoolen trainen in een Oostendse club. Het stadsbestuur steunt hen met een eenmalige subsidie van elk 3.000 euro. Mogelijk komt roeier Bram Dubois er nog bij, maar dat zal pas in april duidelijk worden. Via banners zullen de Oostendse atleten ook zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn.

“We organiseren ook spelen in de acht Oostendse wijken”, zegt Sportschepen Nancy Bourgoignie. “Onder leiding van een kapitein brengt een team van 20 mensen per wijk allerlei proeven tot een goed einde. Na spelen in de wijk zelf volgt een Spel zonder Grenzen voor alle teams op zondag 3 juni in sportpark De Schorre.”

De Sportraad organiseert een Olympische Quiz op vrijdag 27 april in sporthal De Veiling, waar ploegen van de sportclubs en van de acht wijkteams aan kunnen deelnemen. Op zondag 15 juli wordt een Sportief Olympisch Ontbijt georganiseerd ten voordele van de vzw Think-Pink, een organisatie die de mensen meer bewust wil maken in de strijd tegen borstkanker. Sportief leven is daarin een belangrijk element. Op strand en zeedijk ter hoogte van de Koninklijke Villa worden 1500 ontbijters verwacht.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.