Oostende start met de grote schoonmaakvan de Vistrap

Redactie KW

Oostende is woensdag gestart met de grote schoonmaak van de bekende Vistrap langs de Visserskaai. Het stadsbestuur wil de Vistrap nieuw leven inblazen en investeert 19.000 euro in onder andere nieuwe elektriciteitsuitrusting.

De Vistrap, een toeristische trekpleister bekend om zijn dagverse vis, staat er al een tijdje verkommerd bij. De folklore van weleer is vandaag zoek, en daarom besliste schepen Martine Lesaffre (Open VLD) onlangs om in te grijpen.

,,We investeren 19.000 euro in nieuwe elektriciteit voor de verkopers en we willen de achterkant van de Vistrap verfraaien. Vandaag zien we daar verroeste ijskasten staan, en dat is een doorn in het oog van toeristen en Oostendenaars”, zegt schepen Lesaffre.

Burgemeester Jean Vandecasteele, bevoegd voor de stadsreiniging, gaf gisteren de opdracht om de grote schoonmaak te starten. Er werd meteen een container gevuld met oude ijskasten, vismateriaal, karton en vuiligheid. Martine Lesaffre sprak ter plaatse met alle visverkoopsters. De schepen hoopt om de Vistrap straks opnieuw volledig gevuld te zien. Vandaag wordt nog slechts in zes van de dertien standen verse vis verkocht.

(DJ, foto DJ).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier