“Oostende financieel niet goed bezig” (oppositie)

Redactie KW

Zaterdag komt het stadsbudget op de gemeenteraad en die zou wel eens uren kunnen duren. De oppositie neemt nu al het budget op de korrel.

Er wordt in dit eerste jaar na de verkiezingen bijna 12 miljoen euro geïnvesteerd en daar voor wil de stad bijna tien miljoen lenen. De stad is financieel niet goed bezig, klinkt het.

De ontvangsten in Oostende stijgen, maar ook de uitgaven nemen toe. Zo is er ondermeer de nieuwe grote post en die is goed voor 1,25 miljoen euro. Maar de stad wil ook volop inzetten op kansen voor kinderen in armoede en extra kinderopvang. De belastingen worden volgens de meerderheid niet verhoogd.

Het OCMW in Oostende kost de stad 9,7 miljoen euro. De politie kost 16 miljoen, toerisme 3,6 miljoen. En ook in het onderhoud van stadsgebouwen wordt wordt zo’n 6 miljoen euro geïnvesteerd.

Björn Anseeuw van N-VA vindt niet dat de stad Oostende financieel goed bezig is.

Ook Wouter De Vriendt van die andere oppositiepartij Groen zal zaterdag van leer trekken tegen het stadsbestuur van Oosende en het budget voor 2013.

De begrotingszitting van zaterdag in het stadhuis is openbaar. Het publiek is welkom om te komen luisteren hoe de stad inkomsten en uitgaven begroot voor het komende jaar. Na hoeveel uren vergaderen de boeken worden gesloten weet niemand.

(SK/ABO)

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.