Oorlogsmuseum van Adinkerke in het gedrang?

Redactie KW

De werken om het gebouw op de hoek van de Moeresteenweg en de Woestijnstraat in Adinkerke om te vormen tot een oorlogsmuseum, hebben blijkbaar nogal wat voeten in de aarde. Dat was te horen op de gemeenteraad van maandag 25 oktober.

Op de hoek van de Moeresteenweg en de Woestijnstraat in Adinkerke komt een museum over de Tweede Wereldoorlog. De Panne zal daar zijn aangekochte collectie van verzamelaar Norbert Moeyaert tonen. Die verzameling bestaat onder andere uit foto’s, uniformen en wapens. Oppositieraadslid Frans Duyck (CD&Vplus) haalde zwaar uit naar het verloop van dat project. „De gemeente heeft het gebouw voor 27 jaar in erfpacht gekregen. Het was de bedoeling dat er kleine aanpassingswerken zouden gebeuren. Ondertussen is er een nieuwe fundering gegoten en er ligt een nieuw dak op. Nu blijkt dat ook de dakstructuur vervangen moet worden.”

. „Door een verandering in de wet hebben we nu toch het advies nodig van de dienst Onroerend Erfgoed”, zei Norbert Desiere (VEDA) “In november is er nog een overleg gepland. We hebben ook al verschillende subsidieaanvragen ingediend.” Er is blijkbaar ook geen bouwvergunning voor de werken aan het oorlogsmuseum. Johan Blieck (CD&Vplus) pleitte voor een duidelijk dossier vooraleer er verder gewerkt wordt. Schepen van Openbare Werken Roland Florizoone (VEDA) beaamde dat het gebouw een vergiftigd geschenk geweest is.

(GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 29 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier