Ook op zaterdag acties bij buschauffeurs De Lijn

Redactie KW

Volgens de directie van De Lijn West-Vlaanderen is er geen sereen overleg mogelijk met de vakbonden over de spontane staking die vrijdagmorgen in Brugge uitbrak. De busbestuurders zijn om 16 uur terug beginnen rijden om de schoolkinderen thuis te brengen. Om 20 uur zouden weer alle bussen stilstaan. Ook voor zaterdag worden acties aangekondigd.

“We hebben unaniem afgesproken onder het personeel dat we de
schoolkinderen naar huis brengen”, zegt Jürgen Braeckevelt van ACV. “De buschauffeurs nemen hun verantwoordelijkheid. Maar ze zijn zeer misnoegd dat de directie niet met hen rechtstreeks wil praten. Daarom gaan ze vrijdagavond en zaterdag opnieuw staken. Zondag tijdens ‘autoloze zondag’ zouden er opnieuw bussen rijden.” Volgens Jürgen Braeckevelt is er nog geen nieuw moment afgesproken voor nieuwe gesprekken met de directie.

De buschauffeurs van de stelplaats Brugge legden vrijdagmorgen
spontaan het werk neer uit onvrede met de gebrekkige planning en
dispatching. De chauffeurs zeggen dat hun rustdagen niet worden gerespecteerd. “We hebben geprobeerd om in dialoog te treden maar de vakbonden hebben geweigerd”, zegt woordvoeder Dirk Schockaert van De Lijn West-Vlaanderen.

“Wij hebben een voorstel gedaan voor een sereen gesprek in de stelplaats in Assebroek. Het is niet de gewoonte om bij stakingen te gaan onderhandelen aan een stakerspost. We staan nog steeds open voor dialoog. De directie is bereid om onmiddellijk gesprekken op te starten. We betreuren dat de reizigers de dupe zijn.”

(belga)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten