Ook acties in Oostende

Redactie KW

Het ABVV voerde vanochtend ook in Oostende actie tegen het interprofessioneel akkoord. Zo’n 150 vakbondsmilitanten deden mee.

In heel Vlaanderen voert de socialistische vakbond actie tegen het ontwerp van interprofessioneel akkoord dat de regering wil laten goedkeuren. Zo ook in Oostende, waar de actievoerders verzameling bliezen in de Zandvoordestraat ter hoogte van Daikin en Littocolor.

‘Om 5 uur was het nog rustig, maar tegen 8 uur waren er een pak actievoerders’, vertelt Steve Decloedt, hoofdafgevaardigde van het ABVV bij Daikin. ‘We hebben ons dan gesplitst in twee groepen. Eén bleef ter hoogte van Littocolor, de andere ging richting Koebrug. Er waren toch twee groepen van rond de 80 man, dus samen zeker 150 mensen. Ja,het leeft wel. Ook militanten van het ACLVB waren erbij, maar het ACV hebben we niet gezien.’

‘We organiseerden een filterblokkade en lieten de wagens maar geleidelijk door’, aldus Decloedt. ‘De politie was ter plaatse en leidde alles in goede banen.’ Door de actie was er wel veel verkeershinder in de Zandvoordestraat. De actie eindigde om 9 uur, maar wordt om 11.30 uur nog eens hervat om de late ploegen te verwelkomen.

(HH)