Onverwacht ballet met Kinky Wesley op de Torhoutse Markt

Balletdanser Dries Lagast met zijn aanstaande bruid Liselotte Callens, de enthousiaste Strike-groep en rechtsboven Kinky Wesley. © Foto JS
Johan Sabbe

Lachen geblazen zaterdag net vóór de middag in Torhout. Kinky Wesley, ook bekend als De Feesttherapeut, voerde op de Markt zowaar een balletact op. Hij deed dat samen met Dries Lagast van de plaatselijke vzw Strike.

Dries (35), die ook lid van de stedelijke feestcommissie is, kreeg vanwege zijn vrienden en vriendinnen van Strike zijn vrijgezellendag voorgeschoteld, want op zaterdag 11 augustus treedt hij in het huwelijk met Liselotte Callens (33), die net als hij Strike-lid is. Strike staat bekend voor het organiseren van enerzijds concerten (met bekende groepen uit het zware muziekgenre) en anderzijds de onnavolgbare en altijd uitverkochte Bierfeesten.

Een stukje uit Het Zwanenmeer van Tsjaikovski

Anthony Becelaere en de overige bestuursleden van Strike hadden ontdekt dat Dries ooit een jaartje ballet heeft geprobeerd, met name toen hij in het vierde leerjaar van de basisschool zat. Een fenomenaal succes is dat volgens insiders niet geworden en de internationale carrière is er nooit gekomen.

Onverwacht kreeg Dries zaterdagvoormiddag een nieuwe kans. Samen met Kinky Wesley dan nog! En op de Markt! Hij mocht er een passend balletpakje aantrekken en een stukje uit Het Zwanenmeer van de Russische componist Tsjaikovski opvoeren. Onder grote belangstelling. En het dient gezegd: Dries bewees zo’n 25 jaar na de eerste aanzet tot zijn balletloopbaan dat hij nog altijd frivool uit de voeten kan. Tot groot jolijt van de vele omstaanders én van zijn aanstaande bruid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.