Ontgoochelde Els De Rammelaere (N-VA) géén kandidaat op zondag 13 juni (UPDATE)

Redactie KW

Federaal parlementslid Els De Rammelaere (N-VA) is niet opnieuw kandidaat voor de verkiezingen van 13 juni. Het provinciaal kiescollege stelde haar de tweede plek op de lijst voor, maar daar ging het nationaal kiescollege niet op in. Daarop besliste de ontstemde Els De Rammelaere om dan maar geen kandidaat te zijn. “Ik heb er nu even genoeg van.”

Er zit duidelijk een haar in de boter met het West-Vlaams N-VA-boegbeeld Geert Bourgeois. „Er zijn harde woorden gevallen. Ik heb Geert de voorbije campagnes altijd hard gesteund, ook toen de N-VA in het verleden met de kiesdrempel flirtte. En nu dit, ik ben zwaar ontgoocheld.”

Splitsing arrondissement N-VA?

N-VA Tielt heeft ook vragen bij het feit dat Vlaams minister Geert Bourgeois de federale lijst aanvoert en verklaart dat hij na de verkiezingen minister blijft. „Waarbij gemakshalve zijn woordvoerder-stadsgenoot (Bert Maertens, red.) als opvolger zal zetelen. Een splitsing van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt lijkt onafwendbaar”, voegt N-VA-voorzitter Lies Therssen eraan toe.

“Beneden alle peil”

En dat is nu ook zo, zo staat te lezen op de sites van de Coreliokranten. De afdeling Tielt heeft beslist uit het arrondissementele bestuur te stappen. “De manier waarop er in de partij wordt gewerkt is beneden alle peil”, zegt Lies Therssen, de lokale voorzitster daar. “Er wordt ook helemaal niet gecommuniceerd. Niemand heeft ook maar de moeite genomen om te bellen naar Els.”

Op het kabinet van Geert Bourgeois wordt voorlopig geen commentaar gegeven.

(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 7 mei 2010

Klik op Video

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.