Onrust in Rollegem over uitbreiding Moeskroens industrieterrein

Redactie KW

De inwoners van Rollegem voeren protest tegen een uitbreiding van het industrieterrein op de grens met Moeskroen. Het zou om zware industrie gaan en de inwoners vrezen overlast. De studie loopt nog, maar de Rollegemnaren hebben zo hun redenen om nu al ongerust te zijn. In het verleden bewees een wetenschappelijke studie immers al geurhinder voor Zuid-Kortrijk van de bestaande industrie. Een aantal Waalse bedrijven nam toen verplicht maatregelen.

De Waalse intercommunale IEG onderzoekt of de industriezone in Moeskroen kan uitgebreid worden met dit gebied tussen de Marhemstraat en de E403, vlak op de grens met Rollegem. Alternatieven zijn een zone in de deelgemeentes Herseaux of Dottenijs ook tegen de taalgrens. De inwoners in Rollegem zien het alvast niet zitten.

De schrik zit er goed in en dat heeft ondermeer te maken met een jarenlange strijd tegen de overlast van de Moeskroense industrie. Zwevegem en Bellegem zouden in de geuroverlast delen.

Hoge werkloosheid

Volgens de intercommunale is extra industrie noodzakelijk omdat Moeskroen een hoge werkloosheid heeft. Het gaat vooral om laaggeschoolden die dan daar aan de slag kunnen. De Waalse intercommunale beklemtoont intussen dat nog niets beslist is en dat er sowieso bewonersvergaderingen komen.

(kb/jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.