Ongeveer 5 miljoen euro subsidie voor nieuw rusthuis Riethove

Redactie KW

De subsidies voor de bouw van een nieuw rusthuis zijn rond. Vorige vrijdagavond kreeg OCMW-voorzitter Romain Roose – via gsm van volksvertegenwoordiger Johan Verstreken – te horen dat de minister zopas het subsidiebesluit had ondertekend. „We willen het project zeker nog dit jaar aanbesteden zodat de bouw volgend jaar kan starten”, zegt OCMW-voorzitter Romain Roose.

De bouw van een nieuw rusthuis is een dossier dat al jaren aansleept. Woon- en zorgcentrum Riethove is meer dan 40 jaar oud en beschikt over een 80-tal kleine kamers. Die ontdubbelen is om praktische redenen onmogelijk. Daarom gaat het OCMW resoluut voor een nieuwbouw.

„De bouw van het nieuwe rusthuis wordt ondertussen op 11 miljoen euro geraamd. De Vlaamse overheid subsidieert daarvan ongeveer 55 procent. Ook de provincie geeft een subsidie. De rest bekostigen we met eigen middelen, onder andere door de verkoop van gronden”, zegt voorzitter Romain Roose. Of de bouw van het nieuwe rusthuis nog dit jaar zal aanvangen, valt te betwijfelen. Wel is het de bedoeling om de werken dit jaar aan te besteden zodat de bouw volgend jaar kan starten. Ondertussen zijn er al heel wat werkvergaderingen achter de rug. Het personeel kon ook al zijn mening geven over een modelkamer, die in de kapel werd opgesteld. (Maria Marchand)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 27 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier