Zware woningbrand in Pervijze: bewoners tijdig uit huis dankzij alerte passanten

Het dak en de bovenverdieping van de woning brandden volledig uit. De felle wind maakte het blussen moeilijk. © JTY
Redactie KW

Om 01.35 uur zaterdagmorgen werden de posten Diksmuide en Veurne van de brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in de Veurnestraat in Pervijze (Diksmuide).

De bewoners, een koppel en hun zoon, konden het huis tijdig en ongedeerd verlaten. Dit dankzij een alert koppel uit Veurne dat op het moment van de brand langs het huis reed. De bewoners werden tijdens de bluswerkzaamheden opgevangen door buren.

Het dak en de bovenverdieping zijn volledig uitgebrand en de woning is onbewoonbaar. Door de felle wind ondervond de brandweer moeilijkheden met de bluswerken. De aanpalende woning kon gevrijwaard worden.

Burgemeester Laridon van Diksmuide kwam ter plaatse en coördineert de opvang van het gezin.

Deskundige aangesteld

Ondertussen heeft het parket een deskundige aangesteld om de woningbrand te onderzoeken. Volgens de brandweercommandant wijst alles in de richting van een accidentele brand die in de keuken zou zijn ontstaan. De woning brandde totaal uit en zal waarschijnlijk gesloopt moeten worden.

In de loop van zaterdagvoormiddag wakkerde de brand weer op en moest de brandweer opnieuw ter plaats komen om na te blussen.

Op tijd gewekt

Onze reporter sprak ondertussen met Dirk Joye. Hij en zijn echtgenote Lidwine kwamen terug van een personeelsfeest in Diksmuide toen ze langs de getroffen woning reden. Ze zagen wat vlammen uitslaan achteraan de woning.

Daarop hield het koppel halt, belden ze aan en klopten op de deur tot de bewoners wakker waren. Ook belden ze aan bij de buren om het te verwittigen. In een mum van tijd verlieten de drie bewoners, na nog wat spullen in veiligheid gebracht te hebben, hun woning. Enkele minuten later sloegen de vlammen uit de woning.

(JTY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier