Zware brand bij Staelens Recup in Ieper: autowrakken en banden in lichterlaaie

Woensdagavond iets na 20 uur werd de Ieperse brandweer opgeroepen voor een industriebrand langs de Bargiestraat in Ieper. Bij aankomst bleek het te gaan om een omvangrijke buitenbrand bij het metaalrecyclagebedrijf Staelens Recup.

Een driehonderdtal voertuigen en banden had vuur gevat. Een veertigtal brandweermannen van onder meer de posten Ieper, Langemark en Lo kwam ter plaatse om het vuur te bestrijden. “De brandweer had de brand relatief snel onder controle”, reageert burgemeester Emmily Talpe. “De brandwer kon de autowrakken, die volledig gestript waren, gecontroleerd laten uitbranden. Het vuur situeerde zich achteraan het bedrijf, de bedrijfsgebouwen zijn dus gevrijwaard gebleven.”

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling die richting Pilkem trok. “Er werd een BE-alert uitgestuurd om alle buurtbewoners te vragen om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen”, vervolgt de burgemeester. “De nodige maatregelen werden ook getroffen om het bluswater op te vangen en eventuele milieuvervuiling te beperken.”

Er was niemand meer aanwezig op het bedrijf toen de brand uitbrak. Een branddeskundige werd aangesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen. (DBI)

Zware brand bij Staelens Recup in Ieper: autowrakken en banden in lichterlaaie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.