Zwangere vrouw lichtgewond na zwaar ongeval in Geluwestraat in Wervik

Door de zware klap schoof de container 1 meter vooruit. © foto CL
Christophe Lefebvre

Een spectaculair ongeval zorgde dinsdagnamiddag voor heel wat schade in de Geluwestraat. Als bij wonder raakte slechts 1 iemand gewond.

Verschillende meldingen bereikten de noodcentrale rond 14.20 uur. Een chauffeur, die de controle over het stuur had verloren, kwam tot stilstand tegen een container. Bij aankomst van de hulpdiensten lag de Geluwestraat, ter hoogte van het kruispunt met de Ommegangstraat, bezaaid met brokstukken.

Volgens de eerste vaststellingen van de politie raakte de bestuurster, een jongedame, om een nog onbekende reden de controle over het stuur kwijt. Komende vanuit het centrum reed ze eerste de zijkant aan van een kleine, geparkeerde bestelwagen waarna ze vol op een container reed. De dame in kwestie kon zelf uit het voertuig klauteren en had slechts lichte verwondingen. De hulpdiensten besloten de vrouw toch naar het AZ Delta in Menen te brengen ter controle, daar ze zwanger was.

De klap was zo hevig dat de container 1 meter vooruit schoof en op zijn beurt een andere bestelwagen raakte. Volgens een ooggetuige mag het een wonder heten dat de dame er slechts lichte verwondingen aan heeft overgehouden.

Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken. Het verkeer in de Geluwestraat moest een tijdlang over 1 rijstrook, waardoor er lichte hinder ontstond. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval werd opgestart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.