Zwangere vrouw (28) werkonbekwaam na aanrijding: “Ik ben zeker dat de bestuurster mij heeft gezien”

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tiana Boey werd dinsdag met haar fiets aangereden door een auto. De bestuurster reed gewoon door. “Ik ben er zeker van dat ze mij gezien heeft.” Tiana is vier maanden zwanger en raakte lichtgewond. “Gelukkig is met de baby alles in orde.”

De Bredense Tiana werd dinsdagmiddag aangereden op het kruispunt van de Fritz Vinckelaan met de Spuikomlaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 12.30 uur. “Ik was aan het werk en was onderweg naar mijn volgende klant”, schetst ze, nog steeds onder de indruk van het ongeval. “Toen ik het kruispunt wou kruisen vanuit de Fritz Vinckelaan zag ik hoe een wagen die uit de Spuikomlaan kwam gereden een fietser vlak voor mij door liet rijden. Toen ik de fietser wou volgen, reed de wagen plots door.”

Meteen doorgereden

De bestuurder, een blonde vrouw van ongeveer 40 jaar, reed daarbij het voorwiel van Tiana’s fiets aan. “Ik kon nog mijn linkerbeen op de grond zetten om mijn val te breken, maar kwam toch ten val”, legt Tiana uit. “De wagen reed daarna meteen door en maakte ook geen aanstalten om even te stoppen om te kijken of alles in orde was met mij. Dat ze mij niet gezien zou hebben, is onmogelijk. Ik ben er zeker van dat ze mij wel heeft opgemerkt, maar toch geprobeerd heeft om tussen twee fietsers door snel door te rijden. Na de aanrijding reed ze verder door de Fritz Vinckelaan richting Bredene Sas.”

Het gaat om een 40-jarige blonde vrouw met een beige Fiat 500L

De blonde vrouw bestuurde volgens Tiana een Fiat 500L in een beige kleur. “Aan de overkant was er een oudere vrouw die alles zag gebeuren. Ik was zo onder de indruk dat ik vergeten ben om haar gegevens te vragen. Op het eerste gezicht leek alles ook in orde. ’s Avonds ben ik dan toch naar de gynaecoloog gegaan om na te kijken of alles in orde was met de baby. Ik ben tenslotte vier maanden zwanger. Met de baby bleek gelukkig niets aan de hand. Ondertussen kreeg ik zelf pijn aan mijn rug. Na een pijnlijke nacht ging ik langs bij de spoedafdeling van het ziekenhuis.”

Tiana is minstens een week werkonbekwaam en diende klacht in bij de politie van Bredene/De Haan. “Ik hoop dat ze die dame kunnen opsporen. Daarnaast hoop ik dat de vrouw die alles zag gebeuren toch nog contact opneemt met de politie om te getuigen. Ik heb helemaal geen gegevens van haar.”

Onderzoek ingesteld

Commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan bevestigt dat er een klacht werd ingediend. “Er is inderdaad aangifte geweest van een verkeersongeval met gewonden waarbij de bestuurder doorgereden is”, zegt Goes. “Wij hebben een onderzoek ingesteld om de bestuurder op te sporen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier