Brandweer, politie, ziekenwagen en mughelikopter snelden ter plaatse toen collega's de hulpdiensten verwittigden, maar snel bleek duidelijk dat het slachtoffer niet zomaar te bevrijden was. De man zat vast in de cabine van het 25 ton zware vehikel en gekneld met de arm. De brandweer begon de cabine open te snijden met hydraulische ijzerscharen om tot bij het slachtoffer te raken en de eerste zorgen te laten toedienen door de artsen. De kraanman, zaakvoerder van Loonwerken Marrannes, was de hele tijd bij bewustzijn.

© JT

Er werd intussen een telescopische kraan gevorderd vanuit Oostende, die onder politiebegeleiding naar Koksijde snelde. Eens aangekomen duurde het nog een hele poos alvorens het slachtoffer bevrijd kon worden. "De toestand van het slachtoffer was stabiel. Dat liet toe om zorgvuldig en met de nodige precisie te werk te gaan. De bevrijding heeft inderdaad tijd in beslag genomen, maar indien we overhaast handelden, zou het slachtoffer nog meer verwondingen hebben opgelopen", getuigt kapitein Kris Dorné van de brandweer van Koksijde. De telescopische kraan tilde de arm van de werfkraan een stukje op om doorgang te krijgen tot de cabine. De man werd bevrijd en met de mughelikopter overgebracht naar het AZ Sint-Jan. Volgens de politie verkeert hij niet in levensgevaar, maar is hij wel zwaargewond.

(JT/BB)

Brandweer, politie, ziekenwagen en mughelikopter snelden ter plaatse toen collega's de hulpdiensten verwittigden, maar snel bleek duidelijk dat het slachtoffer niet zomaar te bevrijden was. De man zat vast in de cabine van het 25 ton zware vehikel en gekneld met de arm. De brandweer begon de cabine open te snijden met hydraulische ijzerscharen om tot bij het slachtoffer te raken en de eerste zorgen te laten toedienen door de artsen. De kraanman, zaakvoerder van Loonwerken Marrannes, was de hele tijd bij bewustzijn. Er werd intussen een telescopische kraan gevorderd vanuit Oostende, die onder politiebegeleiding naar Koksijde snelde. Eens aangekomen duurde het nog een hele poos alvorens het slachtoffer bevrijd kon worden. "De toestand van het slachtoffer was stabiel. Dat liet toe om zorgvuldig en met de nodige precisie te werk te gaan. De bevrijding heeft inderdaad tijd in beslag genomen, maar indien we overhaast handelden, zou het slachtoffer nog meer verwondingen hebben opgelopen", getuigt kapitein Kris Dorné van de brandweer van Koksijde. De telescopische kraan tilde de arm van de werfkraan een stukje op om doorgang te krijgen tot de cabine. De man werd bevrijd en met de mughelikopter overgebracht naar het AZ Sint-Jan. Volgens de politie verkeert hij niet in levensgevaar, maar is hij wel zwaargewond.(JT/BB)