https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zoekactie naar vermiste duikers stopgezet: “Blijven wel alert”

© belga
Laurens Kindt

Er wordt niet meer gezocht naar het koppel uit Torhout dat sinds zondagmiddag verdwenen is. Dat bevestigt Eva Descamps van het MRCC. Intussen raakte bekend dat het parket van Brugge een onderzoek is gestart naar de verdwijning.

“We hebben tot heel laat zondagavond met een helikopter uitgerust met een warmtecamera gezocht, maar tevergeefs. Maandagmorgen is het zoekgebied dan uitgebreid en werd er ook een Franse helikopter ingeschakeld, maar ook dat heeft geen resultaat opgeleverd.”

We zetten de zoekactie nu stop, maar we blijven uiteraard alert. De plaats waar de duikers vermist raakten, ligt op een druk bevaren route dus we vragen ook aan alle schepen om uit te kijken en van zodra ze iets zien ons meteen te verwittigen”, klinkt het. Het koppel uit Torhout was zondag aan het duiken naar het wrak van de Bruno Heinemann, een Duits oorlogsschip dat op 24 januari 1942 zonk. Het wrak ligt net in Franse wateren.

Intussen meldt het parket dat het een onderzoek startte naar de verdwijning van de duikers. Over de omstandigheden doet het voorlopig nog geen uitspraken.

Stille wake

Op sociale media wordt ondertussen opgeroepen om dinsdag een stille wake te houden aan de woning van het koppel. Meer details hierover vind je via deze link.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.