Ziekenwagen knalt op truck in Edewalle

De brandweer moest zwaar materiaal bovenhalen om de bestuurder te bevrijden. © Foto Coghe
Redactie KW

Op de grens van Koekelare en Edewalle is het woensdag kort na de middag tot een zware aanrijding gekomen. Een bestelwagen van ziekenvervoer Vanderheeren uit Koekelare knalde er op een vrachtwagen.

De ziekenwagen kwam uit de richting van Koekelare en reed richting Edewalle, waar hij zijn patiënt G.V. zou afzetten na een bezoek aan het ziekenhuis in Oostende. Op 500 meter van diens huis kwam het op het kruispunt van de Koekelarestraat en de Steenstraat tot een zware aanrijding. Een vrachtwagen wilde de straat oprijden richting Koekelare, maar werd in de flank gegrepen door de wagen voor ziekenvervoer.

De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd, maar de bestuurder en de patiënt in de ziekenwagen dienden bevrijd te worden door de brandweer van Kortemark. Bij de Edewalse patiënt lukte dat vrij snel, maar de bestuur zat vast achter zijn stuur en moest met zwaar materiaal bevrijd worden. Beiden werden overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout, de bestuurder met zware verwondingen.

De weg tussen Kortemark en Koekelare was ter hoogte van de Steenstraat een hele tijd afgesloten voor alle verkeer.

(GC/TV-foto GC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.