Update
Zeventiger wil hondje redden uit regenput, maar valt en verdrinkt

De 76-jarige Marcel Beeckaert belandde dinsdagavond in een regenput nabij zijn woning in Roeselare nadat hij zijn hondje Plukkie uit de put probeerde te redden. Zowel het hondje als Marcel kwamen om het leven. “Pa was een enorme dierenliefhebber met een heel groot hart.”

Marcel Beeckaert overleefde een val in de regenput niet.© GF
Marcel Beeckaert overleefde een val in de regenput niet.© GF

Moorsledenaar Kjell Beeckaert kreeg dinsdagavond telefoon van zijn papa Marcel die alleen langs de Klauwaardstraat in Roeselare woont. Die was in paniek nadat zijn trouwe hond Plukkie, een 4-jarige dobermannpincher, in een regenput terecht was gekomen.

“Pa is net zoals ik iemand die enorm op netheid is gesteld. Waarschijnlijk was hij de watertank aan het vullen, maar had hij het deksel open laten liggen en was zijn hond er zo in terechtgekomen”, aldus Kjell die zelf een schoonmaakbedrijf heeft. De 29-jarige Kjell raadde zijn pa ten stelligste af om zelf een reddingspoging te ondernemen.

“Toen ons gesprek abrupt werd beëindigd, besefte ik dat de kans groot was dat dit slecht zou aflopen. Pa heeft een enorm dierenhart. Hij wou koste wat kost zijn hond, die alles voor hem betekende, redden. Kjell snelde nog van aan de Euroshop naar de Klauwaardstraat en vond in de regenput zijn vader terug. Hoe de man er precies in terecht is geraakt is onduidelijk.

Verschillende reanimatiepogingen

De hulpdiensten waaronder de brandweer en een mugteam snelden kort daarna ter plaatse. Alle hulp kwam echter te laat. Marcel overleed, ondanks verschillende reanimatiepogingen, ter plaatse. “Eigenlijk wist ik al toen ik aan de regenput kwam dat hij het niet zou redden. In de put staat zo’n 10.000 à 15.000 liter. Als 76-jarige kon hij dat moeilijk overleven.” Ook Plukkie overleed in de waterput.

Kjell Beeckaert had een hechte band met zijn vader. Vader en zoon gingen vaak bij elkaar op bezoek. “’s Middags hadden we nog samen gezeten en hadden we nog genoten van een wafel. Pa keek enorm uit naar de geboorte van ons kindje. Mijn vriendin is hoogzwanger. Spijtig genoeg zal hij zijn kleinkind niet kunnen zien.”

Kjell omschrijft zijn vader als een echte levensgenieter met een groot hart. “Zijn hondje was zo belangrijk voor hem. Samen gingen ze dagelijks wandelen in het park. Door die wandelingen kende hij veel mensen en werd hij ook herkend. Hij was echt een fleurig mens, die zich nog alle dagen bezig wist te houden.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.