Zeven gewonden bij zware klap op N58 in Wervik

De Volvo kwam tot stilstand in de gracht. © CL
Christophe Lefebvre

Zaterdagavond raakten twee voertuigen betrokken bij een zwaar verkeersongeval op de N58 in 58. De brandweer moest de deuren van een voertuig lossnijden. Zeven personen werden, als bij wonder slechts lichtgewond, naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde zaterdag rond 18.20 uur in Wervik. Een Ford monovolume kwam uit Wervik en reed op de N58 in de richting van Geluwe. Ter hoogte van de kruising met de Oude Beselarestraat dook plots een Volvo SUV op, die de N58 kruiste. Een aanrijding kon niet meer vermeden worden en de knal was ongezien hard. De neus van de fonkelnieuwe Volvo werd compleet verpulverd, terwijl de Ford overkop ging en meters verder in de gracht tot stilstand kwam.

De inzittenden van de Volvo, een ouder echtpaar met 3 kleinkinderen, konden op eigen kracht uit hun voertuig klauteren. Voor de inzittenden van de Ford, 6 volwassen personen, bleek dit onmogelijk te zijn. De brandweer moest de deuren van hun verhakkelde voertuig lossnijden alvorens ze konden worden bevrijd.

Alle zes inzittenden van de Ford werden, samen met een van de kleinkinderen uit de Ford, met lichte verwondingen naar AZ Delta in Menen overgebracht. De N58 bleef een tijdlang afgesloten voor het verkeer in de richting van Geluwe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.