Zanger Paul Bruna getroffen door zware brand

De garage waar een hevige brand woedde. Die vernielde onder andere de volledig muziekinstallatie van zanger Paul Bruna. © ACK
Redactie KW

Al het materiaal, dat Paul Bruna nodig heeft bij zijn optredens, ging in de vlammen op. Enkele bevriende artiesten hebben hem voorlopig uit de nood geholpen.

Vrijdagavond heeft er een hevige brand gewoed bij charmezanger Paul Bruna in Middelkerke. De brand verwoestte onder meer de volledige muziekinstallatie en alles attributen die de uit Langemark afkomstige zanger nodig heeft voor zijn optredens. De brandweer was in zes minuten ter plaatse en kon gelukkig erger voorkomen. Dankzij de hulp van bevriende artiesten zullen alle optredens toch nog kunnen doorgaan.

“Ik hoorde eerst een krakend geluid en dacht aanvankelijk dat het de regen was,” vertelt Paul. “Ik kwam in de keuken en zag daar een fikse rookontwikkeling. Toen ik de deur van de garage opendeed zag ik daar één gloed. De hitte was er enorm en het was één en al vlammen. Gelukkig had ik de reflex om de deur meteen weer dicht te doen.” Paul riep zijn echtgenote Christa naar beneden, alarmeerde de hulpdiensten en de twee snelden naar buiten.

Heel veel schade, maar ook meteen helpende handen

In de garage stonden twee wagens geparkeerd. “De lichten smolten door de hitte en de dakkoepel boven de garage smolt ook en liep over de auto’s uit“, vervolgt de aangeslagen zanger. “De ijs- en koelkast raakten helemaal verwrongen van de hitte, de fietsen zijn beschadigd. De deur van de keuken is zwartgeblakerd. Al mijn materiaal voor optredens – micro’s, versterkers en dergelijke – is vernield. Bovendien zit het hele huis onder een dikke roetlaag, is er veel rookschade en kunnen we in de keuken noch de microgolfoven noch de kookplaten gebruiken. Volgens de poetsfirma zal het minstens anderhalve week in beslag nemen om alles weer proper te krijgen.”

Intussen zitten de collega’s van Paul en ook de buurtbewoners niet stil. “Dezelfde avond nog kwamen collega-artiesten die mij hun materiaal willen lenen, kunnen mijn optredens gewoon doorgaan,” aldus een dankbare Paul Bruna.

Vermoed wordt dat een kortsluiting in de garage de brand veroorzaakte.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier