Zandvoordestraat in Oostende twee uur afgesloten door gaslek

In de Zandvoordestraat in Oostende is dinsdagmiddag bij werken een gaslek ontstaan. De politie zette de straat ruim twee uur gedeeltelijk af voor het verkeer.


Het gaslek ontstond net voorbij de op- en afrit van de autosnelweg in Zandvoorde. Daar zijn momenteel werken bezig om de middendrukleiding te vervangen, maar rond 13 uur liep het fout. Een kraan veroorzaakte een barst in de leiding ter hoogte van Flanders Bakery, waardoor een gaslek ontstond. Eandis, de politie, en de brandweer waren snel ter plaatse.

“Eandis heeft meteen de druk verminderd, zodat er geen gevaar meer was. Er werd uiteindelijk gewacht tot de productie van Flanders Bakery was afgewerkt om de schade effectief te herstellen. Gedurende die tijd werd de Zandvoordestraat gedeeltelijke afgezet voor het verkeer”, zegt onderluitenant Glenn Pylyser van de Oostendse brandweer.

De politie leidde het verkeer van de autosnelweg om via de Stationsstraat. Het verkeer komende uit Oostende werd omgeleid via de IJslandstraat en de Amandinestraat. Na ruim twee uur was de middendrukleiding hersteld.

(DJ – Foto DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.