Zaakvoerder voederbedrijf in Poelkapelle zwaargewond na explosie

De explosie vond plaats in het achterste deel van een loods van voederbedrijf Carette aan de Wulverstraat.

Aan de achterkant van de loods werd een installatie aangebouwd om grondstoffen voor dierenvoedselbereiding te drogen. Toen de eigenaar woensdagvoormiddag de nieuwe drooginstallatie op gang wilde brengen, deed zich een zware explosie voor.

Zaakvoerder voederbedrijf in Poelkapelle zwaargewond na explosie

Omwonenden dachten dat er een ramp was gebeurd bij DOVO. Maar het was het bijgebouw van een loods van K.C. in de Wulverstraat die compleet werd verwoest. Het dak van de loods werd weggeblazen en de ganse inboedel overhoop gesmeten. Volgens omstaanders werd de eigenaar K.C. met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie, brandweer en medische diensten waren zeer spoedig ter plaatse.

De toestand van het slachtoffer is stabiel maar de verwondingen zijn ernstig, bevestigt Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat West-Vlaanderen. De explosie ontstond toen de droogmachine, een buis van 10 à 15 meter lang, werd opgestart. De politie vermoedde eerder dat het slachtoffer op het ogenblik van de explosie aan het werken was aan een silo.

Er is een deskundige aangesteld en Toezicht op het Welzijn op het Werk is ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Op het ogenblik van het ongeval waren verschillende ondernemingen aan de slag in het bedrijf.

(RB/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=sEVpDUlgzMY

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.