Chef-kok en zaakvoerder Wim was boodschappen gaan doen en de afwasser net vertrokken toen zondagnamiddag rond 16.30 uur brand uitbrak. Er was niemand aanwezig in de zaak. Op de terugweg van de winkel werd Wim verwittigd over het inferno. "De oorzaak bleek te liggen bij een oververhitting ...

Chef-kok en zaakvoerder Wim was boodschappen gaan doen en de afwasser net vertrokken toen zondagnamiddag rond 16.30 uur brand uitbrak. Er was niemand aanwezig in de zaak. Op de terugweg van de winkel werd Wim verwittigd over het inferno. "De oorzaak bleek te liggen bij een oververhitting of kortsluiting in de frietketel. Het moet enorm snel zijn gegaan. In geen tijd stond de keuken in lichterlaaie. Die is volledig uitgebrand. De rest van de zaak liep zware rookschade op en ziet zwart. De meeste elektriciteitskabels zijn bovendien gesmolten. Eigenlijk moet de hele zaak volledig vernieuwd worden", getuigt Wim Slosse, al twintig jaar zaakvoerder.Het is de eerste keer dat Peper & Zout af te rekenen krijgt met brand maar de timing is hoogst ongelukkig. "Dit is een ramp, zeker na de maandenlange verplichte sluiting door corona. Aan de financiële gevolgen wil ik voorlopig niet denken. De verzekeringsexpert kwam maandagnamiddag langs en maakt zijn verslag op. Intussen heb ik mijn elektricien al gehoord en die kan nagenoeg onmiddellijk starten, net als de kuisploeg. Ik hoop binnen drie weken te heropenen, al wordt dat erg krap. Ik blijf in elk geval strijdvaardig", aldus Wim.De klanten die hadden gereserveerd, worden opgebeld of via mail verwittigd over de sluiting. "De mensen die hebben gereserveerd maar geen telefoonnummer achter lieten, verwijs ik graag naar onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven", besluit Wim Slosse.(BB)