Wout komt om bij tragisch ongeval: “Hij keek ernaar uit om volgend jaar scoutsleider te worden”

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De 17-jarige graag geziene Wout Vermeersch kwam zaterdagavond om het leven bij een tragisch ongeval op een landbouwbedrijf in Wingene. Wout was een graag geziene gast binnen het VTI in Tielt, bij de Tieltse scouts en bij de harmonie van Wingene. “Hij had reeds van jongs af aan grote plannen. Hij was niet bang om te werken en droomde ervan om miljonair te worden.”

Een stom, tragisch ongeval maakte zaterdagavond omstreeks 20 uur abrupt een einde aan het leven van de 17-jarige Wingenaar Wout Vermeersch. Het ongeval gebeurde langs de Ratelingestraat waar Wout samen met vrienden samenkwam op een landbouwbedrijf. Die plaats hadden ze gekozen omdat alles coronaproof kon plaatsvinden.

“Omdat het slecht weer was zat men in een halfopen schuurtje, op ruime afstand van elkaar. Toen Wout plots moest gaan plassen, liep het verkeerd”, aldus zijn zus Jana.

De jonge Wingenaar werd gegrepen door een heftruck die gebruikt werd voor het voederen van de dieren. Het slachtoffer bevond zich voor de heftruck die op dat ogenblik naar voor reed. De chauffeur kon het slachtoffer onmogelijk zien door de voederbak. Dat bevestigt het parket. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

“Wout was op slag dood. Hij heeft niet geleden.” De verslagenheid bij de vrienden was bijzonder groot. Burgemeester Lieven Huys kwam diezelfde avond nog ter plaatse. “Dit is een heel erg tragisch ongeval”, aldus de burgemeester.

Heel erg handig

Wout Vermeersch droomde van een gouden toekomst. Die had de gedreven jongeman ook voor zich. “Wout was iemand die al van jongs af aan grootse plannen had. Hij droomde ervan om miljonair te worden en was niet bang om te werken. Hij was superhandig. Hij studeerde nu elektriciteit-elektromechanica en wilde volgend jaar verder studeren binnen de elektromechanica”, aldus zijn zus.

Het VTI in Tielt, waar Wout school liep, plaatste maandagochtend een emotioneel bericht op haar sociale media. Heel wat mensen betuigden via dat kanaal hun steun aan de familie. De leerlingen van de school werden onmiddellijk begeleid. Dat Wout geïnteresseerd was in elektromechanica was niet enkel op school, maar ook thuis in Wingene alvast vaak duidelijk. “De livingtafel lag vaak overvol met draadjes en spoeltjes omdat hij iets aan het maken of herstellen was”, aldus zijn zus.

Vlijtige Arassari

De Wingenaar was ook binnen het plaatselijke verenigingsleven actief. Zo was hij lid van de scouts in Tielt. De scouts betekende alles voor hem. “Wout was een scoutsman in hart en nieren. Hij zou de wereld verzet hebben om naar de scouts te kunnen gaan. Volgend jaar zou hij leider worden. Hij keek er enorm naar uit”, gaat Jana verder.

Ook bij de Tieltse scouts, waar Wout de naam Vlijtige Arassari kreeg, reageert men erg aangeslagen na de gebeurtenissen van dit weekend. “Wout was een lieve, spontane, sociale scoutser die altijd met een brede glimlach en vol enthousiasme naar de activiteiten kwam. Hij zat vol werklust en stond elke keer opnieuw voor iedereen klaar. Hij was een fantastisch persoon die door iedereen geliefd was.”

De jongeman maakte ook deel uit van de harmonie van Wingene waar hij tot het trommelkorps behoorde. Dat trommelkorps zal aanstaande zaterdag in het kader van de uitvaartplechtigheid, die doorgaat in intieme kring, een erehaag vormen. Vorige zomer was Wout ook moni tijdens de speelpleinwerking in zijn gemeente.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.