Woningen en wagens beschadigd nadat betonmixer lading verliest in Deerlijk

Langs de Hazewindstraat in Deerlijk werden woensdag kort na de middag een zestal woningen en twee personenwagens beschadigd door beton uit een mixer. Het ongeval gebeurde op het moment dat de drukpomp in gang werd gezet voor het gieten van vloer in een woning.

De wagen van R.D. kreeg ook spatten over zich. © MV

Vermoedelijk zat er nog een hoeveelheid beton in de pomp en het goedje vloog er met één klap uit. Niet alleen op de straat maar ook op woningen in de buurt en op twee wagens. De hulpdienst van Vichte kwam ter plaatse om de hoogste nood te leningen. Het beton werd opgeruimd maar de schade aan de woningen en wagens was groot.

De woning van Maaike Bossuyt is pas twee jaar vernieuwd. “Er is beton door de rolluiken tot in de kamer gevlogen en water onder de voordeur. Ook spatten op onze nieuwe gevel en de op het arduin van de voordeur.” Koen Vanbecelaere: “Ik woon in één van de huizen die in de beton deelden. Ik denk dat de schade zal meevallen. Het is veel erger bij de buren met de grote witte voorgevel. Bij de buur waar het beton moest gelost worden, is er zelfs een ruit stuk gevlogen.”

Op deze plaats liep het mis met een betonrest in een mixer.
Op deze plaats liep het mis met een betonrest in een mixer.© MV

Enige tijd na het ongeval kwam een gespecialiseerde firma langs om de gevel met hogedruk te reinigen. De schade aan de woningen en wagens door het beton was niet meteen in te schatten. Het verkeer door de Hazewindstraat was een paar uur niet mogelijk.

(MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.