Woningbrand in Wijnendale snel geblust

Gelukkig kreeg de Torhoutse brandweer het vuur snel onder controle. © JS
Johan Sabbe

Zondag in de late voormiddag is er brand uitgebroken in een huis op de hoek van de Wijnendalestraat met de Consciencestraat in Wijnendale-Torhout. Gelukkig kreeg de brandweer het vuur snel onder controle.

De brand ontstond in het achterste deel van de woonst, vermoedelijk als gevolg van de warmtestraling van een boiler. Het dak van de aanbouw liep serieuze schade op.

De twee bewoners blijven ongedeerd

De brandweerpost Torhout werd gealarmeerd en rukte met zijn groot materieel naar de ramp uit. Het kruispunt van de Consciencestraat met de Smissestraat, de Alberic Deleustraat en de Wijnendalestraat werd door de politie voor alle verkeer afgesloten, net als het begindeel van de laatstgenoemde straat, waar zich het huis als eerste woonst bevindt.

De 72-jarige bewoner en zijn vrouw van straks 61 bleven ongedeerd. Hoewel de schade aan hun huis meevalt, valt ze toch niet te onderschatten. Het achterste deel van de woning liep averij op.

De precieze oorzaak van de brand dient nog achterhaald te worden, maar de boiler lijkt op het eerste gezicht aan de basis te liggen. Het huis blijft in principe bewoonbaar.

Het kruispunt van de Wijnendalestraat met de Consciencestraat werd door de politie voor het verkeer afgesloten.
Het kruispunt van de Wijnendalestraat met de Consciencestraat werd door de politie voor het verkeer afgesloten.© JS

Omstreeks de middag kon de brandweer naar de kazerne terugkeren en gaf de politie het kruispunt en het straatdeel weer vrij voor het verkeer. De brand in het hart van het anders zo rustige Wijnendale-dorp beroerde heel wat bewoners. De te nieuwsgierige kijklustigen werden door de politie op afstand gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier