Woning onbewoonbaar verklaard na brand in August Debunnestraat in Menen

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagmorgen werden de bewoners van de August Debunnestraat in Menen opgeschrikt door een brandweerinterventie. Een woningbrand zorgde er voor het nodige tumult. Niemand raakte gewond, maar de woning is wel tijdelijk onbewoonbaar.

De hulpdiensten werden iets na 7 uur ‘s morgens verwittigd en verschenen snel ter plaatse. Het was de bewoner van de woning zelf die de noodcentrale had gebeld. Na kortstondige bluswerken en een grondige controle werd de bron van het vuur snel geïdentificeerd. “Via een verlengkabel werd een elektrische verwarming, doorheen de keuken, in de leefruimte aangesloten”, bevestigde de brandweerofficier ter plaatse. “Het is in die verbindingen, van stekker op stekker, dat het fout moet zijn gelopen en er brand uitbrak. Hoewel de vlammen slechts erg kort tekeer zijn gegaan, is de schade toch aanzienlijk en is het aanbevolen dat de mensen tijdelijk ergens anders onderdak zoeken.”

De familie, een gezin met vijf kinderen, kon zich in veiligheid brengen en niemand raakte gewond. Ze hebben onderdak gevonden bij familieleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier