Woning in Roeselare tijdelijk onbewoonbaar na brand door frietpot

In een rijwoning niet ver van het kruispunt met de Westlaan en de Diksmuidsesteenweg in Roeselare brak afgelopen nacht een hevige brand uit. Toen de brandweerpost van Roeselare arriveerde, was de brand in de achterkeuken van de woning al ontwikkeld tot een uitslaande brand.

De woning liep zware schade op en is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. © PHD

De brandweer bestreed het vuur door een binnenaanval via de voorzijde en langs de achterzijde. De brandweermannen konden de achterzijde van de woning bereiken door over een scheidingsmuurtje van het aanpalend appartement te klimmen. Enkel de zoon van de bewoonster was aanwezig. Hij en het hondje konden gelukkig snel ontkomen en raakten niet gewond. De woning zelf liep zware schade op en is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

De oorzaak van de brand zou een frietpot zijn die plots vuur vatte. De Westlaan was gedurende de interventie in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Of de woning voorzien was van rookmelders is niet bekend. De brandweer benadrukt het nut van rookmelders bij het vroegtijdig waarschuwen van bewoners tijdens een brand.

(PHD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.