Woning in Moere onbewoonbaar verklaard na hevige brand

De uitslaande brand verwoestte het huis nagenoeg volledig. © AN
Redactie KW

Vrijdagnacht heeft een uitslaande brand ervoor gezorgd dat de woning van het echtpaar Willy en Elisabeth Backers-Deflou in Moere bij Gistel volledig onbewoonbaar is.

Het huis bevindt zich in het centrum van het dorp en is gelegen langs de Provincieweg. De 76-jarige bewoner merkte omstreeks twee uur bij een toiletbezoek de brand op. Hij wekte zijn vrouw en samen vluchtten zij naar buiten. Zij zagen de vlammen door het dak slaan.

De brandweer was spoedig ter plaatste maar kon alleen voorkomen dat het huis van de buren gespaard bleef. Gezien het een uitslaande brand, vermoedelijk na een kortsluiting, betrof werd ook de buurtbewoner geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. Na anderhalf uur blussen was de brand geblust. Maar er diende nog enkele uren nageblust te worden. Het onfortuinlijke koppel vindt momenteel een onderkomen bij een zoon.

Burgemeester Bart Halewyck, die plaats van het onheil bezocht, maakt zich sterk dat eind van volgende week een doorgangswoning van het OCMW in de Kasteelstrat ter beschikking zal kunnen gesteld worden.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier