Een 40-jarige man uit Oostende vraagt een schadevergoeding van 12.500 euro nadat hij in september 2014 een duw kreeg op zijn koersfiets.

B.D. was die dag als wielertoerist aan het trainen langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge toen het aan het rond punt ter hoogte van het shoppingcenter B-Park fout liep. D. kreeg met zijn fiets geen voorrang van een aankomend voertuig en kwam licht in aanrijding. De wielertoerist stopte om alles onderling te regelen, toen de bestuurder van de wagen ervandoor ging. De sportieve veertiger zette met zijn fiets meteen de achtervolging in en herkende de bestuurder enkele honderden meters verderop. Op dat moment was die al uit zijn wagen gestapt om geld af te halen aan een bankautomaat in het B-Park. "Ik vroeg hem gewoon om een aanrijdingsformulier in te vullen om alle misverstanden te vermijden toen hij me plots een fikse duw gaf", vertelt het slachtoffer. Op dat moment zat de wielertoerist nog vastgeklikt in zijn klikpedalen waardoor hij hard op de grond terecht kwam. Resultaat: een dubbele open armbreuk. De man die de duw gaf liep weg en liet het slachtoffer kermend van de pijn achter. "Ik kon in een reflex nog een foto nemen met mijn gsm", gaat de wielertoerist verder.

Camerabeelden

Via de foto en camerabeelden kon de politie al snel achterhalen wie de duw had gegeven. In de Brugse rechtbank vroeg het slachtoffer een schadevergoeding van 12.500 euro. Volgens hem was hij een jaar lang arbeidsongeschikt en was ook de schade aan zijn fiets aanzienlijk. De bestuurder van de wagen werd al veroordeeld voor de verkeersovertreding in de politierechtbank en wacht nu nog een correctionele straf voor de duw. "We betwisten de feiten niet. Al stel ik me wel vragen over de omvang van de schadevergoeding. Er waren amper enkele krasjes op de fiets en ook attesten die zijn arbeidsongeschiktheid aantonen mis ik in het dossier", zegt de advocaat van de beklaagde. De zaak wordt verder gezet op 8 november.

(MM)