Wielertoerist maait jonge fietsster omver en zet zijn weg verder

© Koen Suyk
Redactie KW

De verontwaardige grootvader roept de dader via Facebook op om zich alsnog kenbaar te maken.

Toen ze in de Paddenstraat in Diksmuide samen met haar zus Paulien aan het fietsen was, werd Leontien Bailleul (13) uit de Wijnendalestraat in Vladslo zaterdag frontaal aangereden door een wielertoerist. Het meisje kwam ten val en liep daarbij een hersenschudding op, naast verwondingen aan de ribben en het gezicht. Door de klap raakte bovendien de voorvork van haar fiets onherstelbaar vervormd.

“Leontien was in shock en stond te huilen”, vertelt mama Mieke Vanrobaeys, onafhankelijk gemeenteraadslid in Diksmuide. “Toch heeft dat die wielertoerist niet belet om gewoon overeind te krabbelen en zijn weg verder te zetten. Dat vind ik nog het ergste: dat hij niet eens geïnformeerd heeft hoe het met haar ging.”

“Alle respect voor wielertoeristen”

Leontiens grootvader, gewezen OCMW-voorzitter Robert Bailleul, is al even verontwaardigd en roept de man via de sociale netwerksite Facebook op om zich kenbaar te maken. “Ik heb alle respect voor wielertoeristen die hun hobby uitoefenen op de openbare weg. Ik verwacht echter ook respect van hen voor de andere zwakke weggebruikers”, klinkt het.

(TVDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.