Wie zag gsm van verongelukte Emmely?

Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

De familie van de verongelukte Emmely Duquesnoy (24) is wanhopig op zoek naar haar gsm. Die werd vermoedelijk gestolen in een café in de Overpoort in Gent. “Wellicht is ze daardoor naar huis gekomen en bleef ze niet op haar kot slapen.” De studente aan de UGent reed op de E17 in Kortrijk in op een vrachtwagen, wellicht door de vermoeidheid.

Moeder Inge Christiaens: “Via vriendinnen van Emmely waarmee ze die avond nog uitgegaan is, hebben we vernomen dat haar gsm gestolen is in een café in de Overpoort. Emmely gebruikte haar gsm als wekker. Waarschijnlijk is het daarom dat ze toch naar huis gekomen is en niet op kot is blijven slapen, zoals ze van plan was.”

“Ze moest die ochtend werken in de krantenwinkel en wilde niet te laat zijn. Zonder wekker kon ze dus niet anders dan naar huis komen. Thuis staat ook haar laptop, die verbonden is met haar gsm. Zo wilde ze waarschijnlijk proberen kijken waar het toestel was. Maar ze is niet meer thuis geraakt.”

Dievenbende

De laptop van Emmely hebben haar ouders ondertussen aan de praat gekregen. Maar het gsm-toestel is nog altijd spoorloos. Daarom lanceerden ze via sociale media een oproep. “Het gaat om een witte iPhone 11 met een doorzichtig hoesje, waarin een polaroidfoto zit.”

“We weten van haar vriendinnen dat er die avond nog gsm’s gestolen zijn. Bij één daarvan zat een bankkaart die later nog gebruikt geweest is in het Luikse. Wellicht gaat het dus om een dievenbende. Hoewel de kans zeer klein is, hopen we toch die gsm te recupereren voor alle foto’s en berichtjes van onze dochter die erop staan.”

De gsm van de Deerlijkse is een iPhone 11 met een doorzichtig hoesje. In dat hoesje steekt een polaroid foto. De achtergrond is een foto van een zwembad met zicht op zee waarbij Emmely in een band in het zwembad zat. De gsm werd laatst gezien omstreeks 2.40 uur zaterdagochtend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier